Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod vas izgleda da nije ni bila susa🙂
Jok, idealne uslove smo imali, bas kao nikad do sad.😟
Barijeru moras postaviti izmedju psenice, suncokreta - i - kukuruza i soje!
Zadovoljavajuci prinosi su bili i na psenici i na suncokretu, kukuruz kad je izgoreo kod nas (pogotovo Dekalb) na mnogo mesta je bio toliko modar da nisu ni naslutili da ce ici u propast.
Ipak zavisno od zemlje, od jalovih biljka pa sve do solidnih klipova ima.
Ee, sto se tice soje jos pocetkom Jula rekao sam da u slucaju nedostatka kise prinosi ce biti od 200-500 kg/kj. sto ce sigurno i biti.
Sad da li je bilo suse ili ne kako stvari stoje tebi i vlastima ne moze niko da dokaze, a i ako dokaze ipak vam je neprihvatljivo😉
Svakako da kolicina padavina od 1 Maja pa do ove zadnje kise 25 Avgusta od nekih 70 lit u 3 dana nismo imali sve ukupno vise od 40 litara, pa sad ti proceni kakva ti je volja!

До сад што смо врли, од 16 до 22 метера....
Влаге од 8 до 11...

Ja mislio danas da vršem ali crveno slovo - Velika Gospojina i u Mačvi niko ne mrda. Planiram sutra oko 13 časova, ako neka kiša ne pokvari. U pitanju HE 144.

Ех, колико пута је облак ишао на нас па ништа.

Paočela i ide prema središnjem Sremu. Jedino što je mirna bez oluje, za sada. Znači sutra ništa od posla.

Kod nas opet kisa noćas.
Voda leži po putevima.
Kad će se skinuti nemam pojma.
spasio me Rambo Amadeus da se.ne zaletim sad bi kuvao.

I ja planiram ovi dana kad se uvremeni da skidam suncokret. Kolika je bila vlaga kod tebe, trenutno nad Mačvom nevreme sa ogromnom količinom kiše, odneće mi sve oleine sa mog HE144.

A da je bila kisna godina, sa 150kg uree kod mene nebi se osusio do nove godine......ja nesmijem ici u kultivaciji sa max 80kg kana na kj......sve preko toga je previse i ostaje zelen.....a rasipacem bacim 150kg 15ice na kj i to je to

Ma ja sam to neiskusno uradio. Kad sam se preračunao imao sam viska uree kuci i onda sam bacio i po suncokretu. Sad ne bih toliko bacao verovatno, sta znam. Al dobro, zadovoljan sam kako mi je ispala godina, jer sam soju skroz izbacio i resio da sejem suncokret. Lideu sam sejao 2. maja, i stigla je pionir koji je sejan 17. aprila. Isti dan radjeno sve.

Zavrsio danas sa suncoktretom.
U pocetku losiji prinosi a potom dosta bolji, sve u svemu dobro je!
Neome najvise posejano pa Subaru i nesto Sumika! Vlaga od danasnje 6.8 do 13 % na jednoj parceli!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh