Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaći caka je u đubrivu. Gde da nađeem to đubrivo 6-24-13 u mom kraju ga nije bilo ?

Pa uradi analizu zemljišta, onda ćeš znati koje i koliko đubriva ti treba. Ovako napamet ne pije vodu......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pa i nije za neke rekorde ako se uzima u obzir sira varijanta Vojvodine ali za nas kraj je izuzetno dobar sa prinosom, bar u mom slucaju!

Ako stavis prst na celo onda ces shvatiti da i nije neki velik uticaj imala susa po psenici i suncokretu koliko ce biti bedno za soju i kukuruz.
Kukuruz je uspeo mnogo bolje nego prosle godine da se oplodi pa ce biti parcele od losijih na peskovitim zelmljistima do odlicnih na boljoj zemlji!
Soja je definitivno pukla i retke parcele ce biti solidne a te su, vte posejane sa
Juce u zurbi dok sam pisao nisam dovrsio zadnju recenicu ( skidali suncokret).
Hteo sam reci da soja iz kasnijh rokova setve ove godine ce biti solidna i sa dosta boljim prinosima od rane setve.

Нема друге него да следеће године сејем Конди. До сад га нисам сејао због прскања али сад је ту вибала. Баш бих волео да видим уживо такав сунцокрет јер таквих код нас нема поготово не ове године. Мора да су главе као лавор.
Sejemo Kondi od kada se pojavio i uvek daje stabilan prinos ali ove godine je bio u delu atara gde je izražen nedostatak padavina ,ne samo ove godine ,nego zadnje 3-4 godine .Prinos je bio slabiji od prinosa koji smo ostvarili sa Bakardijem koji je imao više vlage na raspolaganju,što od ove godine što rezerve od pre.
Zaključak ,nije hibrid svemoguć.

Потрефило се да баш данас скидам сунцокрет: просек за све је 17,5 метери по ланцу, влага 9.6-9,8 %, примесе 2-3,5%. На око четири ланца је била "Неома", а на осталих око 1,5 ланац је био "Пионир" 133 (оба "клирфилд" хибриди) и "Неома је била баш приметно боља од "Пионира", чак и без да се стављају на кантар. Обзиром на годину и досадашњи просек у нашем атару, ја сам задовољан.

Gotova ova godina , prosek 1576 kg po kj, od toga 521 kg nadoknadjuje osiguranje, ostatak smo mi skupili, a prinos je isao od 400 gde su stete od leda bile i 65-70%, pa do 1400kg gde nije bilo stete od leda. Suncokret pionir , le 25,99,136. Bez grama djubriva. Kakva je bila godina nije ni lose isplao. U nicanju mucio se jadnik da probija koru, pa smo picili i razbijali koru , posle nevreme sa strasnim ledom i zatim ova visemesecna susa. Tako posle svega idemo dalje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Suncokretu je bitan sklop, mi smo ga ove godine sejali na 22.6,i nikao sav, jednak, nije jeo zec, to je neko moje iskustvo, glave budu vece kada je sklop redji pogotovo kod Singente, i da je cista njiva

То ручно узорковање није баш увек меродавно..дан пре скидања мерио 12% влагу на пар шешира, сутрадан кад сам га предао 8,4%

Ovaj kad prodje kroz kombajn ako moze da poskida samo glave i raspustena korpa nece imati ni tih 11.. Samo skidaj, vlaga i nije tvoja

Skinuli danas Sumo2.

2kj 4340 kg plativog.
212daf5fab63a4cb4d17268c8289c11e.jpg

Bez đubrenja ove godine u ritu.
Doduše malo je bio suvlji od očekivanog, svega 6,4 a čekao sam 12-13%

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh