Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To nećeš moći da voziš. Donja cev treba da je u visini prednje osovine ili malo niža. Ako staviš još i ploču dobićeš zid.

A zeznuti su sptapovi, na starom nisam nista stavljao i nije bilo problem hoce nekad da se zabode stap gde ne treba ali nista strasno i to idem samo kako je kombajn radio, a sad hocu da prskam suncokretiste i onda moram da idem i kontra od kombajna neki prolaz pa reko da napravi i taman cu onda i secka voziti sa belim a mislio sam sa 560

Pre svih ovih kiša skinut suncokret syngenta bakardi. Predusev kukuruz, pred oranje bačeno 150 kg 15 x 15 x15( urađena analiza zemlje) . Pred setvu bačeno 80 kg ureje. Sejano 16. aprila na razmak 23.5. Oprskano listegom kletoksom i vibalom,a pred zatvaranje redova ošpartano. Prinos 1380 kg naplativog ( kažu da sam za sada drugi po prinosu u silosu), vlaga 8.5 , primese 4 (sve težine su po katastarskom jutru) . Šta da kažem, suša je uradila svoje, bio je visok svega 130 cm i nije zatvorio redove . Jedno zapažanje - vibala je odlično odradila posao sa dozom od 1 litra po hektaru, slučajno sam na jednom delu išao dozu od 1.2 litre, nisam primetio nikakvo smanjivanje prinosa, ali na uzglavnicama gde sam ponovio prskanje i gde je doza bila 2 litre po hektaru suncokret je dobio samo tako i sigurno je smanjenje prinosa i preko 50 posto.

Meni listego nije 100% uspeo pa sam isao Vibalom 1l po ha. Kao da su mi suncokreti ranije sazreli u odnosu na druge, ostao nizak, a glave sitne. Sad da li je do Vubale pitaj onog gore.

Meni je jedne godine pulsar sjebo prinos išao sam punu dozu suncokret bio malo veći i ostade nizak imale glave.
Inače kad sam to uradio jedan mi rekao sad si ga sjebao i tako i bilo.Cele vegetacije bio žut.

Ma da ja imam nov traktor bio bi kao u pobesnelom maksu oklopljen, da se ništa ne pokida i polomi.
Ja imam stari traktor pa mi opet dođe da imam oklopnog vozilo...
Elem, baš retko idem kontra od kombajna, i jednom prilikom, na kratko, ja pošao, a ono štap našao jedinu rupu u kabini na patosu u rusu, gde se sipa ulje u menjač, I još ima I patos nica pa se i ne vidi rupa, a on đubre od štapa prošao tuda I zabije mi se u levo jaje... Sve sam zvezde video, bo ga otac njegov...

Ima tu lim koji moras skidati da bi sipao ulje u menjac,jedino pored rucice menjaca da prodje stap,ovako nema gde ostalo.Meni se na izduvnoj grani motora nabilo par stapova i skoro se zapalilo,samo kod mene je motor suv skroz pa nema sta da gori,a da je bilo masno i prljavo ....

Ja imam stari traktor pa mi opet dođe da imam oklopnog vozilo...
Elem, baš retko idem kontra od kombajna, i jednom prilikom, na kratko, ja pošao, a ono štap našao jedinu rupu u kabini na patosu u rusu, gde se sipa ulje u menjač, I još ima I patos nica pa se i ne vidi rupa, a on đubre od štapa prošao tuda I zabije mi se u levo jaje... Sve sam zvezde video, bo ga otac njegov...
Pa bogte materin, pa dokle ti jaja? Em rus visok, em kabina visoka. :haha:
Meni su štapovi skinuli novu tablicu na rusu, i odma je stigla tanjiraca. Bilo je fik i gotovo, pa sam je skupljo posle 2 dana i krpio.

Kakva je situacija kod vas? Hoce li se kositi sutra?
Ja sam danas kasno posle podne bio u obilasku i sutra cemo posle 12 izaci pa probati, ako ne bude vece vlage od 13% teramo dalje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh