Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za informaciju, ovde u Mačvi je sve poskupilo.
Nego, da ja vas pitam o vašim zapažanjima, kako vam se čini, da li je efikasnija borba sa korovima u suncokretu kada konvencionalni suncokret tretirati na crno pa Vibalom ili ekspres tehnologija na crno pa sa nekom ekspres hemijom? Šta je po vama efikasnije, a što se tiče para, skuplja je verovatno ova prva varijanta.

Ja nisam ni pipnuo suncokret jos uvek, probali otac i kombajner na oko najsuvlju parcelu u sredu dok sam jos uvek bio na moru vlaga 16%. Sad lopatam tih 200-250kg po prikolici da se ne upali. Skroz naopaka godina

Kad ima kise bude i zelenog suncokreta ,ovde po selima maltene ga nema vise u ataru,sto je ostalo je mali % od ukupnog,a veliki deo tog sto je ostao je crn skroz,izgoreo.Kukuruz samo sto nije krenuo da se vrsi,neki su krenuli sa berbom vec,ali kasno,pola se okruni na njivi to malo sto ima,mogli su pre mesec dana krenuti skoro.

Bašidski atar ,skoro pa gotov .Ima nešto iz prvih rokova setve ,početak aprila ,koji nikako da sazri .

Ja svejedno planiram da tanjiram stapove,da onda na to posejem suncokret ?
Zemlja se vec upoznala s njim, mozda ga i vise ispostuje dogodine.

Za informaciju, ovde u Mačvi je sve poskupilo.
Nego, da ja vas pitam o vašim zapažanjima, kako vam se čini, da li je efikasnija borba sa korovima u suncokretu kada konvencionalni suncokret tretirati na crno pa Vibalom ili ekspres tehnologija na crno pa sa nekom ekspres hemijom? Šta je po vama efikasnije, a što se tiče para, skuplja je verovatno ova prva varijanta.
Мени је најбоље на црно кад се одради онда нема поправки и репризирања са прскањем. Шпартање или нагртање и миран до жетве. Евентуално може да се деси сирак да пробије па ако га има онда одрадим усколисне па гледам задњи воз за улазак и нагртање. Е сада све то треба уклопити са кишом после сетве па задњих пар година идем само експрес хибриде. Цена смешна,а ради посао али и приноси су мањи од обичног сунцокрета поготово у суши се то види.

Ima covek pored mene 200-300ha pionira jebeno predobar je, majska setva on i dalje zelen od glave do pete

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh