Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene
Psenica 3.5 t kj
Suncokret 1.5 t kj
I procena kukuruza od 2-3 t po kj
Po ovim prinosima psenica najvise para izbaci po kj....

Evo ja sam ovaj skinuo danas,clan Kiraj je bio u pravu :),vlaga 10.5% ,primese 3.2% i prinos oko 3100-3150kg/ha.Iako je baceno dosta djubriva,zadovoljan sam,spram prvih hektara sa 1.3-1.8t/ha (jedna manja parcela 2.1t je bila samo),ovo na ovu ogromnu susu je odlicno,mi ovde smo bez razmisljanja medju najgorima u Srbiji po kolicini padavina,pogledajte kako izgleda pasnjak na drugoj-trecoj slici.....nema tu zelene trave nigde,krave se vrate sa pasnjaka gladnije nego ujutru kad su isle na isti ....

https://ibb.co/Wp0JtMy]
https://ibb.co/CKWgxPK]

https://statewideinventory.org/]statewide[/URL] auto sales[/url]

[/URL][/URL]
IMG-20220818-121341-1.jpg
[/URL][/url]
Arkadije ,ovo si ti napisao.

Da tona,oko tone po hektaru,sta je to spram 3.5-4t koje ovde mnogi imaju ?...nisam napisao samo da najvise hektara je imalo taj mali prinos,prosek ce biti jako mali,videcu jos kad zavrsim sa suncokret koliko ce biti tacno.Taj sa prinosom od 3t po hektaru je ni 20% povrsine.

Pa nisu kise ganci da ga ukradu sa njive!
Bice tu na mestu i nece imati nikakav problem, jedino ako potraju kise vise od 10 dana a izmedju vrucine, onda ce ga trulez zviznuti ko crkotinu!

@Darko Dren A kome to zakidam xd ako pisem manje od realnih prinosa ?,jel iz mog dzepa mozda ,ponosa,kome to steti ?.Cuda li cuda da neko i to radi,nevidjeno :).Kad bi svi umanjivali svoje prinose,nebitno gde se pise,fb,forumi,ili neko ko prica za neku emisiju i slicno ,mislim da bi islo u nasu korist,mozda ne bi uticalo nikako,ali skodilo ne bi,sem ponosa mnogih ocigledno.Ne mogu farmeri odoleti da se hvale prinosima :osmeh:,ok naravno ne svi,ali vecina .
A inace druze ti si malo pogresio,nigde nisam napisao prosek prinosa koliko ce biti,stoga ne umanjujem-uvelicavam nista.

Ja gledao pre neki dan dok sam cekao kombajn na njivi. Moj pocrneo momacki prezreo suncokret ni jedno zrno ne fali, sve sto ima u glavi puno zrna. Prosetam pored dve njive, imao sam vremena, kad ta dva suncokreta jos jaka i zelena, nece jos 10 ak dana sigurno, zrno jos nije zavrsilo svoje.
Pogledam onako lepe krupne glave, a u svakoj nedostaje bar 30-50% zrna, sve ptice pojele, na glavama sa druge strane samo ljuske ostale, izmedju redova sve se crni od ljuske.
Da li je moguce da tako potuku ljudima pticurine, vidim oblecu neke vrane, kobci sta vec. I zanimljivost da moj ranije sejan nisu pipnuli jedno zrno. Valjda vise brste taj mekani....

Ja gledao pre neki dan dok sam cekao kombajn na njivi. Moj pocrneo momacki prezreo suncokret ni jedno zrno ne fali, sve sto ima u glavi puno zrna. Prosetam pored dve njive, imao sam vremena, kad ta dva suncokreta jos jaka i zelena, nece jos 10 ak dana sigurno, zrno jos nije zavrsilo svoje.
Pogledam onako lepe krupne glave, a u svakoj nedostaje bar 30-50% zrna, sve ptice pojele, na glavama sa druge strane samo ljuske ostale, izmedju redova sve se crni od ljuske.
Da li je moguce da tako potuku ljudima pticurine, vidim oblecu neke vrane, kobci sta vec. I zanimljivost da moj ranije sejan nisu pipnuli jedno zrno. Valjda vise brste taj mekani....
Ima i do hibrida.. Recimo Neomu sam primetio da ptice ne diraju..

Кажу да Неома има тврђу љуску па птице не могу да је скрцају. Кад су правили Неому била је предвиђена за земље где има папагаја па зато су је правили са тврдом љуском.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh