Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam negde na polovini, videcemo sta ce ostati posle ove kise za sada je prosek 1600kg/kj.. Pionir 136 i subaro, ima jos 136 i 163.. Posle 2 godine od sledece ce opet 100% syngenta..

Prvih 11,5 kj 1240 kg/kj. Neoma.
U Petak na parceli od 8 kj poceo sam setvu sa Sumikom 36 redova na duzini od 385 m kojeg smo skidali i nastavio setvu Subarom koji jos nije gotov.
Skinuli 35 redova Sumika sa prinosom od 3560 kg/kj. Vlaga 10 primese 5.

Jel taj na oranom?
Dobar ti sarkazam, nije na oranom. Znas da je kod mene sve direktna setva. A ja nemam potrebu da lecim ego samo sa lepim slikama. Prosek je malo iznad 2200kg po hektaru. Ali zato nisu mnobo bolji pa cak ima i losiji na oranom zemljistu.
Ovaj suncokret je na presejanoj repici bez djubriva i na jako velikom razmaku zbog moje greske sa sejalicom. Posejan na 29cm a nikao oko 80 posto. Malo je ulozeno u njega a opet za ovu godinu je dobro dao.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Srđane, ovo je moglo da se skida pre ove kiše.
Pre 10 dana bio ovakav.
e480674a678f8250644de7982932e8b8.jpg

Dobar ti sarkazam, nije na oranom. Znas da je kod mene sve direktna setva. A ja nemam potrebu da lecim ego samo sa lepim slikama. Prosek je malo iznad 2200kg po hektaru. Ali zato nisu mnobo bolji pa cak ima i losiji na oranom zemljistu.
Ovaj suncokret je na presejanoj repici bez djubriva i na jako velikom razmaku zbog moje greske sa sejalicom. Posejan na 29cm a nikao oko 80 posto. Malo je ulozeno u njega a opet za ovu godinu je dobro dao.

Zašto bi bio sarkazam?
Kosili smo nešto na gruberisanom neštoo na oranom a drugar nešto samo na tanjiranom.Moje zapažanje najbolje stoji na parcelema gde je orano pogotovo na parcelama gde je strinjište gruberisano pa u jesen orano. Jeste veći trošak ali mislim da se isplati itekako.Pratio sam slike koje postavljaš suncokret je ko bomba izgleda kad sad ćorak.Sad da li je do obrade ili nepto drugo ne mogu da tvrdim ,probam da izvučem zaključak.
Koja je sorta?
Kod nas pionir kako god da izgleda bombastično na vagi ga sindženta brije samo tako.
Ni lg se nije nešto pokazao kao ni kws.

Sindzenta Subaru je i direktna setva je. Naglo je prekinuto sazrevanje zbog jake suse. Glavni razlog je susa a i nedostatak sklopa. Posejan mojom greskom na 29cm a niklo 80 posto. Vise srece drugi put. Kod mene je komsija na oranom imao jedva 2t po hektaru a bacio i vestak. Ali ima ljudi koji imaju stajnjak i biju po 3t na hektar. Sklop i i kisa je najbitnije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh