guest 43101
Član
I da, što se kasnije seje ( a da je u optimalnom roku) on bude niži rastom, a prinos se ne smanjuje čak bude i naprotiv....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam ranije djubrio sa 2kg uree, drugar mi kaže što jače djubrenje to je više zelene mase i ja ove godine nadjubrim sa 1.5kg an-a samo što ova godina nije merodavna da uporedim, videću sledeće godine ali kažu da je čak i veći prinos ako se manje azota koristi..Sejan je 20.4. Koliko da redukujem vestak i da li bih umesto uree u setvi mogao da probam kan? Ljudi bacali ovde i vise vestaka,nekima sam i ja bacao,dosta njih je bacilo i vise od mene,ja sam mislio da sam premalo bacio ali pretpostavljam da mu zelenilo drzi upravo urea i da sam tu pogresio mozda?
Ne znam ,ne idem na vagu pa nisam video .Tako su mi rekli.Sito- ona tepsija na otkupnom mestu, tu propada sitno zrno ili?
Za razliku od pšenice kod suncokreta, sitno zrno ne ide u primese.
Mi priznajemo 28 slova azbukeA pa to je za mene normalna stvar đ i dz i č i ć pa nepismen sam priznajem![]()
To je to......danas bio obici, zrno sitnije i lakse nego inace, sve sjeme od syngente.....nije mogao napuniti zrno bez kise, pa ce biti igranja s vjetrom na kombajnu, uz visooku necistocu, jer komadi glave su jednako teski kao i zrno.....nema tu prinosa, na oko izgleda ok, al netko je pisao o 1100kg/kj, tako ce i biti......za max tjedan dana žetva.....nikad ranijeMlađi su nešto kondija skinuli pa su došli kući ,imaju neki kvar .Prinos ne znam ali znam vlagu 7,7% i nečistoća 10 %