Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Баш тако! Направио сам лапсус калами. Да, човек ми рече да само они извлаче са силоса у селу и у подне и рано попадне, док сам довлачио свој сунцокрет, у сваком моменту сам виђао барем три-четири шлепера са кадама који су вукли робу за њих.

Zavrsili i mi suncokret na kraju sa mojim nekim ogledom Syngenta Subaru Vs. Pionir Le99
Razlika je u korist Pionira u 25kg po kj. Syngenta se lakse i lepse radila.Manje primesa. Prinos 1887 jus kg po kj Syngente Pionir Le99 1912 jus kg po kj. Bez djubrenja bilo kakvog,dve zastite. Vlaga na kraju identicna. Malo veci ht imao Subaru.
f4067ce836b2d3c896ddbaa27ef8d0a6.jpg
6accc8aa0726b1969a7cc9578c3cb3d5.jpg

Sent from my S60 using Tapatalk

Ne bih se složio sa gore navedenim, iz mog iskustva rada sa različitim hibridima i kukuruznim adapterom, bolje se radi LE99. Uspravniji položaj vrata na le99 manje otresa glave pri udaru od otkidački sto.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Pisao sam da nikad nisam imao gori suncokret... Prinosi su se kretali od 1500 kg do 2600 kg (na žalost takvog je bilo najmanje). Prosek je 1760 kg po ha. Prodato po 60 din, akontaciono. S obzirom da je dosta bilo pod expres hibridom, nešto jeftinija hemija, malo povoljnije seme, i kirija od 50 evra po hektaru, prošao sam bolje nego što sam očekivao.

Dijamantis 8 vlaga sa kukuruznim sa mojim bi bilo više,jaki listovi prinos rekordan.
Ovakav Dijamatis je imao 8 vlage?? Imam gotovo isto zelen, sve odlazem, mislio sam da ima preko 15 vlage...

Moj kombajn je bio danas u sličnom i izmereno je 15% iz kante,iz prikolice je izmereno taj krug što je urađen 12,4 .Ovaj sa slike gde se vidi kombajn izuzetno zelena masa,sklop užas,12 puta sam išao da ga presevam al me već uhvatio maj pa sam ga ostavio. Vlaga 9,1. Edison od SY ,dosta pologa.Druga slika neoma 9 vlaga,oba bez primesa suncokret zadnji put bio na toj njivi pre 6-7g.
Moj kombajn sam parkirao jel očigledno masa koja ulazi pravi vlagu.Mogli bi momci sa diplomom m objasniti ako znaju šta se desilo da masa ostaje tako dugo zelene.

Arkadije, ja sam juče takav skidao, zmaj 142 I kukuruzni adapter,vlaga 9.5 I 11 posto, primese 4.5..ne mogu manje primese i bog, inače sa lišćem ispadne i zrno sa sita.. Rastur po njivi mizeran..
Čekao bi i ja još, ali imam i drugih obaveza, a i na odkupu ne znam koliko još dugo primaju, već je žetva na kraju ovde, ja sam međ poslednjima..

Neće da sazri ,zrno je zrelo ali lišće pravi problem.
Probali smo ga ,terali smo 5 redi ali opet izbacuje zrno sa lišćem .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh