Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Skoro tona kojekakvog djubriva po ha??? Koliko tu rodi?Nema tu neke tajne,samo pravi izbor djubriva a to glasi ovako,osnovno djubrenje 500kg/ha 8-16-24 stratno djubrenje 200kg/ha 15-15-15 i prihrana 250kg/ha kan
Ako rodi 4,5 tona/ha ima računa.Skoro tona kojekakvog djubriva po ha??? Koliko tu rodi?
Kad biljka ima 3-4 lista.Panonac, Kad radiš prihranu?
Da li mu rodi toliko??Ako rodi 4,5 tona/ha ima računa.
Nisam precizirao otprilike 20 ha radim retengo 0,5 po ha a 30 ha piktor sa 0,33 uzeo am uzeo sam kutiju plus kutiju a imam nešto manje manje od 50 ha pa ćz tako rasporedit. Ne mešam ih. Ne znam šta si očekivao od fungicida ali godini koja ne pogoduje infekciji verovoatno je samo trošak eventualno neka pozitivna nula. Ja sam loše prošao 2018 i zato ovo ide preventivno. Mada iskreno mislim da je rano za trerman ali mehanizacija ne dozvoljava. Probaću jednu njivu pola pola i kukuruz samo da odlučim koja je najpogodnija.@talianu
Koje doze piktora i retenga po ha, i jel mogu zajedno ?
Prošle godine sam koristio samo retengo i vidim da nije to to.
Što da ne, možda ima dobre njive, vrhunska agrotehnika... Ima ljudi koji su dotigli sjajne prinose, javila mi se dva pratioca, jedan ima oko 6 t/ha suncokreta stalno a drugi između 5,5 tona i 6 tona soje zadnjih 10 godina.Da li mu rodi toliko??
E ovo je zanimljivo, jel to sigurno?Kad biljka ima 3-4 lista.
Nisam precizirao otprilike 20 ha radim retengo 0,5 po ha a 30 ha piktor sa 0,33 uzeo am uzeo sam kutiju plus kutiju a imam nešto manje manje od 50 ha pa ćz tako rasporedit. Ne mešam ih. Ne znam šta si očekivao od fungicida ali godini koja ne pogoduje infekciji verovoatno je samo trošak eventualno neka pozitivna nula. Ja sam loše prošao 2018 i zato ovo ide preventivno. Mada iskreno mislim da je rano za trerman ali mehanizacija ne dozvoljava. Probaću jednu njivu pola pola i kukuruz samo da odlučim koja je najpogodnija.
Velika vlažnost pojačava širenje bolesti suncokretove glavice, treba prskati što kasnije.Prošle godine sam radio retengo 1l/ha, malo ranije nego preporučeno isto zbog mehanizacije.
Kasnije tijekom 7.-8. mjeseca su donji listovi polako počeli obolijevati, da bi do kraja vegetacije ostalo nekoliko listova ispod glavice, a i oni ne budu najzdraviji. A onda vidim slike suncokreta koji uopće nije tretiran sa sve zdravim listovima pa mi ništa ne bude jasno...
Vjerujem da mi taj problem smanji prinos, a da ne pričamo o kvalitetu...
Da li na to utiče blizina rijeke i česte rose? Udaljenost je cca 1 km
Stalno imaš preko 3,5 tone/ha suncokreta, zadnjih koliko godina? Teško da nisi imao belu i sivu trulež ako seješ suncokret duže od 3 godine.Nisam do sada imao problema sa tom bolešću. Jedini problem mi je održati lišće zdravo.
Traktor mi je nizak pa nemam puno opcija za prskanje...
U suvom ratarenju 6 tone suncokreta ja bi to voleo da vidim uzivo toliko ni na ogledima ne lazu. Sto ga nepitas koja lokacija taj je rekorder svetski.Što da ne, možda ima dobre njive, vrhunska agrotehnika... Ima ljudi koji su dotigli sjajne prinose, javila mi se dva pratioca, jedan ima oko 6 t/ha suncokreta stalno a drugi između 5,5 tona i 6 tona soje zadnjih 10 godina.
Ljudi zadnjih 10 godina imaju toliko za soju neznam za 5,5 tone prve godine je radi a za suncokret 6 tone. @olalija odakle su ti srecnici6 tona / ha, to je oko 3.4 t/kj, mozda da nikad nije bio suncokret na toj njivi, plus odlicna agrotehnika, stajnjak, vrhunski rodan hibrid, i jos da pogura sreca i opet mozda, nije da neverujem sad, mi smo guranjem suncokreta u plodored umesto psenice ogranicili sebi prinos, ma sta god radili, pa nam sad sve preko 2t vau, opet kazem ako ima te brojke svaka mu cast, ako nema laze prvo sebe