Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i kod mene nešto niklo, treba da je suncokret...... nikad ovako, tri tjedna..... inače uvijek žurba oko prskanja, jer nikne za tjedan dana.....

Sejao sam taj dan na 3 parcele i uglavnom nisam imao "krivulje" ,možda po neka ali ,nisam se setio da slikam. :osmeh:

Kakva je situacija sa syngenta suncokretom,da li ste zadovoljni sa brojem zrna u vrećama?

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ove godine uspeo sam posejati 4 puna kj Neome od jedne vrece od 150 k zrna. Setva na 23.5 cm. Retko jos kad sam to mogao.

69c091cc4f169dda06f63360ac8dd509.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trebao sam se uklopiti u 8.5 vreca a potrosio sam 10. Čekam da izadje sav pa da nije mašina nešto zeznila... Kondi i Bacardi sejani na 23.5

Kod mene neoma bilo dobro ostalo mi semena a sumiko na knap, jos je sejano na 25.5cm

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Prve godine radim sa diskosnom sejalicom.
Na nekim parcelama je prosao jednom spremac pocetkom marta, sto mi se trenutno cini bolja solucija zbog manje korova i ravnije parcele. Treca i cetvrta slika.
Na ovim slikama gde je vise korova, nije radjeno nista posle grubera zimus i parcele su do pre dve godine bile u parlogu. Posle setve je oprskano totalom, i prskanje na crno, sve zajedno. Pa je povaljano. To su prve dve slike.

Meni se Neoma extra uklopila. Sejao sam na 24.5 cm, skoro 2.5 ha od jedne vreće.
Pioneer le99 i Neoma posejani i poprskani zemljišno.

Ostao mi još LG 50.510, i da završim sa setvom.

Kod mene se uklopilo svhh 21 vreća, 4 kj-vreća,sve sam na 23,5 jedino sam jednu parcelu od 5 kj bakardija na 21,Izmerio sve što je ostalo ,možda da je 0,7-1 kj više semena otišlo ne više , taman se uklapa matematika .

Ništa,čekam da nikne sav pa ću da vidim..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh