Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno jeste.. Kopije ekspres odlično rade posao za sad.. Palamida, ambrozija, poponac... Sve to uvene..
E sad, moje neko mišljenje je da upotreba tih herbicida ipak utiče malo i na prinos.. Trebalo bi ostaviti deo da se uporedi, da potvrdim ili opovrgnem tu moju sumnju...

Ja sam jedne godine probao bez zemljišne hemije i nikad više.
Ali razmisljam se da ove godine izbacim s-metalohlor zbog pšenice.

Inače, ove godine pre 20-og ne krećem sa setvom.

Mozes komotno sejati psenicu
Sejem već godinama, ali nekad se desi da u nekim delovima nešto kilavi...
Inače idem sa terbisom, s-metalohlor om šta nadjem i girasolinom. Sve po 1 litar po hektaru. U toj kombinaciji girasolin je najskuplji.

Na preporuku dobavljača od kojeg uzimam semena i hemiju, uzeo sam jednu vreću konvencionalnog suncokreta pa da probamo Vibalu.

Kompletirano juce seme: Le99, Diamantis i Le136.
Radio sam 2019 bez prskanja na crno par njiva eksperimentalno i ekspres i CL tehnologiju sam prskao u splitu za sirokolisne. Iskreno nije mi se svidelo dosta izniklo kasnije i nisu bile bas ciste njive na kraju, doduse ja ne spartam. Mozda tu ima uticaj i sto kod mene ide dosta stajnjaka na njive kao kod sremca ali sam prosle godine vratio da prskam sve na crno, pa posle korekcija. Malo izadje skuplje ali sigurnije.

I meni danas stigao tako od 75000 zrna. Ako sejem na 23 cm da li moze dva jutra sa kesom tj sa 75 000 zrna da se poseje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh