Suncokret 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1950-2100kg/kj.
Bilo je dosta nezavršenih glava(sredina šuplja) Ali je toga bilo kod svih hibrida.Sejem ga i ove godine na manje površina.

Ove godine od izbora hibrida LG 50.479, LG 56.65, Pioneer LE 136. Inace prvi put sejem ove semenske kuce do sada smo samo Sindzentu sejali,ove godine je preksacemo zbog cene.

Spinujes bezveze! Stavio si dva expres hibrida i jedan obican i onda stavis cenu CLP hibrida sa sve hemijom, nidje veze sa vezom nema.
Cena expres hibrida Sindzente je 21000rsd.
Cena expres pionira 10000rsd.
Razlika je zanemarljiva ako se gleda cenovno, ako se gleda nesto drugo to je vec stvar ukusa!

I kod nas SX :)
14f6e46b4bca14e2ea4d8ed75f548b4d.jpg

Spinujes bezveze! Stavio si dva expres hibrida i jedan obican i onda stavis cenu CLP hibrida sa sve hemijom, nidje veze sa vezom nema.
Cena expres hibrida Sindzente je 21000rsd.
Cena expres pionira 10000rsd.
Razlika je zanemarljiva ako se gleda cenovno, ako se gleda nesto drugo to je vec stvar ukusa!
Slazem se da nisam merodavno poredio expres i clp hibride. Dok sam sejao sumiko, subaro, neomu, adagio, prosecni hibridi su bili, imao sam isti rod kao sto neki imaju sa pionirom,sa Bakardijem sam imao stvarno dobre prinose, naravno sve je zavislio od parcele do parcele nije ni on svuda bio dobar, ali prosek je bio dobar. Nisam dobro rekao, ja sam poredio SY hibrid koji bi sejao ja i sa kojim sam zadovoljan, a razlika u prinosu sto mi je on vise rodio nije na kraju neka veca dobit.

Pozdrav svima. Sta mislite o vremenu setve? Kakva su vam iskustva sa ranijom setvom? Sve mi je spremno, cim prodju ove kise ja cu sejati. Kod nas ima dosta problema sa makazarom pa da ga izbegnem. Sta vi mislite? Hvala unapred

Ja nemam nikakvo pozitivno misljenje o Martovskoj setvi.
Suncokret sejem posle kukuruza. Malo mi je glupo u slucaju da je zemlja topla za nicanje a vec posejan kukuruz da jos sacekam jer me soja juri koja ide na skoro 80% obradive zemlje a inace sacekao bi 20-25 April sa setvom suncokreta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh