Suncokret 2020

Danas se junior i ja naoružali do zuba.Poneli 2 kutije petardi, dinamitare i pajser za samoodbranu na njivu.Došli do dela gde smo pre par dana bezuspešno izlivali hrčka pa zatrpali rupu kako bi proverili da li je aktivna.Rupa stoji netaknuta pa smo se razočarali što smo izgubili rat a da ga nismo ni započeli.Onda smo bacili nekoliko petardi čisto onako da nam ne propadne dolazak i vratili se kući.
 
Ovaj korov sam ja postavio u temi 'herbicidi u kukuruzu' i neko mi rece da je to 'bezmirisna kamilica'....ima ljubicast ili beli cvet nisam siguran....ja je imam svako prolece rano...uzas
 
Koju maksimalnu dozu kopije expresa radite ako ima 750 g/kg tribenuron metila, a ne 500 g/kg kao expres i vecina kopija?
 
Da se ne lazemo, prvi put imam suncukret u plodoredu. Njiva na kojoj je suncukret je neka nova arenda gde ima materijala za dobar herbarijum. Jezera palamide, poanac uz trsku raste 1/3 parcele je bila detelina... Iz razgovora sa covekom koji je godinama radio u Depount-u kaze, bez posledica. Druga preporuka je od zastitara koji radi u ogromnom sistemu gde tako rade. Juce sam obisao, tri dana nakon drugog tretmana na suncukretu ne vidim posledice na korovu vidim. Ko zna, na kraju mozda vidim i na suncukretu.
 
Vizuelnih ne verujem da ces videti,ali po prinos je pod znakom pitanja,mada nikad nisam koristio tako jaku dozu.Ja idem do 50g/ha najvise,prvi put sam sad isao sa 27g/ha,videcu koliko je potrebno u drugom splitu,i dal ce biti potrebe.
 
Saša 22 piše od 20 do 40 gr/ha.Da nije malo mnogo 40 gr/k.j?

Ja sam ove godine isao prvo 15gr /kj bez okvasivaca , kotiledoni/1 par listica, onda drugi puta 2 para listova jos 20gr/kj sa okvasivacem, a jedan dio sam i isao drugi puta 30gr/kj. Sumiko je , a prije sam isao sa le25, 2 x puta po 20gr/kj. Problem je poslije zahladjenja tribonuronmetil se razgradjuje u ambroziji , sistemik treba toplotu da djeluje. Po nekom uputstvu proizvodjaca kad se expreso pojavio bilo je 45 grama normalna doza a max 60gr , to je za 50% , kad se preracuna na 75% dodje oko 30gr/ha max.
 
Kod mene prskalica od 660 l prska 5 k.j tako da bi 100 gr iliti 20 gr/k.j bilo sasvim dovoljno bez preterivanja.
 
Nazad
Vrh