Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Sumiko , hektolitar fantazija za LE25 i LE99 ali prinos u odnosu na pionire pusiona , a tek kad se uracuna cijena sjemena jos i veca pusiona, sumiko cijena 150000 sjemena isto kosta kao 225000 pionira 33% sjeme skuplje od LE25 i LE99.
Kod nas u selu ja skoro najbolje prosao sto se prinosa suncokreta tice. Prvo sam posejao najcesce od svih,drugo nisam imao iskustva prilikom setve pa je masina bacala po 2-3 semena. To kad se kosilo nije licilo ninasta sitnih glavica kao u prici ali je zato izuzetno dobro curilo.
Juce sam zavrsio vrsidbu kod mene...Prosek 1670 kg/kj...to je nekih 15% manje od visegodisnjeg proseka. Hibridi su Kondi i Edison.Djubrenje 130 kg NPK 16:16:16 po kj.
Juče probali da skinemo poslednju parcelu sa suncokretom... 23,6 vlaga.... nece iz bunkera, a kasnije nece iz prikolice, zamalo motikama da istovaramo... znao sam da je malo jači, ali baš toliko ne.. čekamo mraz da ga sredi
Nije suvo lišće a glave mokre i mora da podigne vlagu hteo ne hteo.Kod mene je na jednoj parceli deo do komšije bio jak i zakosimo da izmerimo vlagu, na silosu aparat pokazao 15,6% pomerimo se u deo parcele gde je bio vidno zreliji i aparaturs pokazala 9,3% vlagu pa smo filovali ovaj jači sa suvljim i svuda bilo ispod 9% do kraja dana.
Tako je, a inače je to posledica sušnog proleća, nejednako nicanje... Ta njiva je trebala da se preseje, medjutim ostala je, nisam imao ni volje ni želje da je presejem... 50% je niklo posle 10 dana, a ostatak je čekao kišu...
Kod mene svaki koji je nikao kasnije nije dočekao žetvu.Jednostavno je ostao mali i zakržljao i kasnije se svaki prelomio i osušio.Po meni i bolje nego da mi diže vlagu i primese.
Ostala mi jos jedna parcela 2kj. Juce skinuli pionir koji je je presejan zbog toga sto su ga zecevi i srne i sve zivo urnisali. Prinos 11m po kj. Vlaga 13 primese 3 hektolitar 33. TUGA