Suncokret 2018

I ovo mogu da potvdim...daleko he bolja dorada semena iz francuske i nemačke recimo...

Ovaj LE99 je iz Francuske pa ćemo videti kakvo je nicanje ... na prvi pogled daleko manje vreće nego KWS ...

Послато са SM-J320F уз помоћ Тапатока

Stiglo seme
d7676b12a9ad389977ac47eafde7527d.jpg

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Ljudi,napravio dan sranje,jedan dzak mi se ukvasio na dnu ..seme kao da nije povuklo vlagu ali se plasim da ce izgubiti klijavost taj donji deo...jel imao neko ovakvu zajebanciju?

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Ove godine prvo sejem kukuruz, pa tek onda suncokret. Ako bude po mom planu, tj ako vreme dozvoli, suncokret ce ici posle 20.04.

Ja sam jedne godine žurio, pa presevao. Hladna zemlja, sporo i neujednačeno nicanje, žičnjaci grizu odozdo, kukuruzna pipa odozgo, pa opizdio jedan jutarnji mraz.... Ništa pre 15. Aprila.

Ove godine prvo sejem kukuruz, pa tek onda suncokret. Ako bude po mom planu, tj ako vreme dozvoli, suncokret ce ici posle 20.04.

Tako sam i ja uradio prosle godine. A planirao sam i ove tako. Ali kukuruz nema sanse da posejem pre 11.-15. aprila pa tek posle suncokret.
Ali treba i psenicu prihraniti po drugi put...

Kod nas isto ne verujem da ce neko sejati pre naseg Uskrs-a, posebno sto je jos blato po njiva....nego razmisljam, kako li ce se ova setva (ove godine) po srednjem roku odraziti u julu, posto su bolje prolazile ove ranije setve zbog oprasivanja barem kad je vrela godina....bice zanimljivo

Jedno pitanje za strucne,za sta moze da se iskoristi Pulsar plus osim za suncokret,ostalo mi je 1,5lit od prosle godine

Nazad
Vrh