Suncokret 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
20170520_090107.jpg
le99,za sada dobar .Par puta smo hranili hrckove

Pozdrav kolege,nisam u prici o suncokretu pa bih vas molio za odgovor na sledece pitanje:sta mi je bolje posejati na ledini koju tek trebam da pripremim-suncokret ili psenicu?To bi mi bilo prvi put pa da znam.Znaci finansijski gde mogu bolje proci-na suncokretu ili psenici?Gde su veca ulaganja racunajuci na to da sve trebam platiti jer nemam svoju mehanizaciju.Koliki je prinos jednog a koliko drugog po hektaru i koliki su troskovi i za jedno i za drugo otprilike.Eto u kratkim crtama ako moze cisto da vidim u kom smeru da se krecem!Hvala unapred.

Suncokret pa psenicu sto se tice trava da ocistis njivu ili cak i kukuruz koji ima duo system,a posto nemas nista svoje i sve moras da platis racunice nema nigde

Le99, sejan 10.04 ,oprskan sa 20g/kj stock star pre 10 dana tek sad se polako vide efekti, jos ostalo muvar da oprskam pantera ili fusilade videcemo
74ae0f2217174b57fb6988c775a7c51e.jpg

Послато са LG-G2 7.1.2 уз помоћ Тапатока

Takodje i kod mene 11kj kondija katastrofa, 5.5 sam presejao neomom koja izgleda ekstra sada. A ovih 5.5kj sta mu bog da. Jedino sto ce korovi da se probijaju. Moracemo bar 3 puta da ga spartamo.

Nije ni Neoma ništa bolja po pitanju nicanja ove godine, možda je samo ova iz kasnije setve zbog temperature nešto bolja.
Syngenta sa ovom njihovom politikom ubrzo ide u penziju...

Pozdrav kolege,nisam u prici o suncokretu pa bih vas molio za odgovor na sledece pitanje:sta mi je bolje posejati na ledini koju tek trebam da pripremim-suncokret ili psenicu?To bi mi bilo prvi put pa da znam.Znaci finansijski gde mogu bolje proci-na suncokretu ili psenici?Gde su veca ulaganja racunajuci na to da sve trebam platiti jer nemam svoju mehanizaciju.Koliki je prinos jednog a koliko drugog po hektaru i koliki su troskovi i za jedno i za drugo otprilike.Eto u kratkim crtama ako moze cisto da vidim u kom smeru da se krecem!Hvala unapred.
Po meni prvo total pa do jeseni uzorati i spremiti zamlju za psenicu.

- - - - - - - - - -

Ovde nema više nigde da se kupi stokstar i sl.
dal je možda nekom ostalo dve kesice da mi proda
Ako se nisi snasao javi se na PP.

Nije ni Neoma ništa bolja po pitanju nicanja ove godine, možda je samo ova iz kasnije setve zbog temperature nešto bolja.
Syngenta sa ovom njihovom politikom ubrzo ide u penziju...
godinama sam sejao samo neomu i bio zadovoljan uvek ujednacen prinos,nikada najbolji ali uvek medju boljima prinosima. Moje njive su ciste nemam potrebu za listegom sve resavam sa metolahlor + terbutilazin, gardoprim ima isti sastav ali je skup. Posto nema neome bez herbicida a sa kondijem nisam zadovoljan dogodine necu da sejem njihove hibride iako budu najeftiniji na tržištu sem ako neomu dobojem gratis, što se neće desiti!

Ja sam prosle godine ima kondi, katastrofa, 70% nicanje, nisam znao da li da ga presejem ili ostavim, na kraju ga ostavio, bilo 2 t po lancu, do sada 100% povrsina je bilo pod singentom, sada sam smanjio na 50% a iduce verovatno na 10% povrsina, imam neomu koja je ok, i arisonu sa kojom nisam bas zadovoljan, sporo raste...

Milanche kazi mi koje si sorte sejao umesto kondija ove godine? Ja moram da probam pionir le99 sledece godine.

Kondi prskan flupisiorom pre 5 dana.

4e9b1e810818c6f77f5eba023741e4f1.jpg

Pa kao arisona je zamena za kondi posejao sam ga ali mi se ne svidja iskreno, ja sam ove godine prvi put posejao le99 i svidja mi se kako izgleda, jednako raste, sejao sam lg5663 on kida za sad.... le99 sam prskao sa ekspresom, nisam bio da vidim, dok lg5663 prskan sa listegom super ide, malo ima zute tufnice, nista strasno, korovi crkavaju :osmeh:

Svojevremeno sam hteo da se oprostim barem dela semena suncokreta kojeg proizvodi Sindženta.Radili sam dve godine kojekakve oglede ali svi ostali hibridi su bili ,po PRINOSU ispod Sindžente.Bilo je onih koji su na oko izgledali mnogo bolje ali džaba ,kantar je merodavan.
Ove godine smo hteli nešto Sumika da sejemo pošto se prošle godine pokazao kao dobar hibrid.Kada su nam rekli da je klijavost oko 80 % ,odustali smo i uzeli Neomu sa 94 ili 96.Kod Kondija smo takođe birali partiju sa klijavošću preko 90% .Tamo gde divlje svinje nisu rile ,nicanje je odlično.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh