Suncokret 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lane zakasnio pa sam prskao neomu 10kj. visine do kolena, nisam imao izbora koliko je bilo samoraslog suncokreta poceo da gusi, bilo je ili, ili, za desetak dana odem samorasli suncokret se istopio a Neoma modro zelena, tako da se vise ne bojim vremena primene ako zagusti! Jedino sto nece nista uraditi na velikim korovima al za samorasli suncokret u svako doba :ppozdrav:

20u2zw7.jpg

Neoma, prskana sa 0,8l kj, ona divlja kudelja ce nazalost ostati

Lane zakasnio pa sam prskao neomu 10kj. visine do kolena, nisam imao izbora koliko je bilo samoraslog suncokreta poceo da gusi, bilo je ili, ili, za desetak dana odem samorasli suncokret se istopio a Neoma modro zelena, tako da se vise ne bojim vremena primene ako zagusti! Jedino sto nece nista uraditi na velikim korovima al za samorasli suncokret u svako doba :ppozdrav:
To je tacno samo ako je samorasli suncokret neki obicni hibrid, ako je imi onda ne pomaze nista sem spartaca i motike.

Nada poslednja umire.

Raso mora otac sad da popuje, slusas tamo one sa foruma :ppozdrav:
Hahaha, ne kaze nista jer nam nije jasna situacija. Prskane 4 parcele iz jedne prskalice 2 su extra na tuluzistu, jedna ima 5% ovakvog a na jednoj je 0.5 jutara ovako a to je na strnjistu. Nesto se mislim da nije zicar, ali vadio sam ga iz zemlje i zdrav je koren. Videcu sutra pa cu ga prehraniti preko lista ako treba.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

To je tacno samo ako je samorasli suncokret neki obicni hibrid, ako je imi onda ne pomaze nista sem spartaca i motike.

Nada poslednja umire.
To se podrazumeva. Imao sam jednu novu arendu gde sam posejao Neomu, niklo samoraslog koliko neces, ospricam sa pulsarom i sve ostane netaknuto...Pitam predhodnog zakupca sta je sejo od suncokreta pre 2god. nema da fali Neoma. Navro 5-600kg nekog djubreta sa tog lanca, a Zmajcek teo da pobegne kuci kad je video samorasli od 3m visine.

E ljudi koliko treba dugo da se osusi korov prskan cerealisom?? Prskao sam pre 11 dana sa 30g po ha a ima dosta palamide po njivi i pozutela jw lepo ali mi ne deluje kao da ce se skroz osusiti... ne znam da li bih smeo da prskam jos jednom sa manjom dozom....a suncokret je 8 listova...

E ljudi koliko treba dugo da se osusi korov prskan cerealisom?? Prskao sam pre 11 dana sa 30g po ha a ima dosta palamide po njivi i pozutela jw lepo ali mi ne deluje kao da ce se skroz osusiti... ne znam da li bih smeo da prskam jos jednom sa manjom dozom....a suncokret je 8 listova...

Imam istu nedoumicu,resii sam da danas napravim punu dozu i da idem da flekujem po njivama pakako ispadne..

Nece skoro da se osusi.Pozuti prvo vrh pa ostalo ali komplet da se osusi to ce trajati.Uostalom nije ni bitno.Bitno je da je stopirana i da suncokret gura samim tim vrlo brzo ce je ugusiti.

Vala jeste. Sporo, jako kilavo raste u odnosu na druge. Komšijski kondi jako lose izgleda pored maisa, a sejali u isti dan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh