Suncokret 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li sanse da ovaj suncokret probije ovu pokoricu,nikao je 60-65%.Odmah posle setve je pala kisa i nije moglo da se udje par dana u njivu,taman dok je klijao,probao sam drljacom da razbijem pokoricu i lepo je islo ali je opet pao pljusak i zabetonirao ga.....

Zajebana situacija skroz... Nit ga dirati, nit ne dirati. Kod mene je tako bilo pre nekoliko godina, samo što je razlika bila ta da je meni pala kiša par dana posle setve a pre nicanja, istresla se žestoko a posle upekla zvezda... Kad sam izvalio parče kore vidim suncokret lepo nikao al se ispod presavio jer nije mogao probiti koru. Ježom smo prolazili da razbijemo koru i uspelo je, otprilike da je jače od 80% suncokreta niklo posle, ali kod tebe je zajebano što ti je pola niklo tako da bi ga verovatno dosta oštetio... Možda da probaš mestimično tako da razbiješ gde imaš veću površinu na kojoj nije nikao...

Komsija prskao kukuruz do moje parcele sa suncokretom. Naravno bilo je zanosenja i prvi red suncokreta poceo da vene. Prskao je sa Dikambom....imali sanse da se oporavi ili da presejem dok je jos vreme....???

Meni su isprskali jedne godine sa plamen+talisman 2 vrste,sav se oprljio i posle je krenuo,ali to su bile neke sitne glavice i na nekim biljkama je bilo po 5-6 glavica kao da je divlji.

Ovde bas nije najlepse ispalo prskanje na crno pa dobio korekciju spartanjem
0ce7695ae77f216a9143be4b948fd941.jpg
f365e09f11b62536f8dc0bfe043959eb.jpg

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Pionir le 99, oprskan sa 25gr/ha. Sta se desilo, nije mi jasno? Jel ovako normalno da izgleda posle prskanja?
47975b43996f3fbb4908e02055567103.jpg

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Koji okvasivac si koristio ? Ja sam 20 grama po jutru( stock star) prskao le99. Sutra cu ga slikati, al cini mi se ne vene ni on ni trava a prosle 5-6 dana vec

Послато са LG-G2 7.1.2 уз помоћ Тапатока

Magis okvasivac. Ne znam sta mu je jer sam prskao 4 parcele iz iste prskalice 2 su extra i suncokret pici na jednoj ima 5% ovakvog a jedna parcela 0.5 jutra je cela ovakva.

kletoh herbicid dali moze u suncokret da se prska ?a nisam sejao one hibride za koje moze prskanje posle?

Pionir le 99, oprskan sa 25gr/ha. Sta se desilo, nije mi jasno? Jel ovako normalno da izgleda posle prskanja?
47975b43996f3fbb4908e02055567103.jpg

Ovakav slučaj sam imao prošle godine sa hibridom le25, i to na polovini parcele. Suncokret je požuteo sav i dugo se mučio, zakržljao je i svaka stabljika je ostala niska i napravila po 5-6 glavica. Imalo je šta da se ovrše ali tanko. Prskano je sa expresom kao i sve ostale parcele, ali je greškom preterano sa okvašivačem Trend90. Na drugi deo parcele je natočena druga prskalica sa preporučenom dozom hemije. Isti dan i na istoj temperaturi prskano. Razlika nebo i zemlja. Tako da mislim da je vrlo moguće da je do lepka.

Na 100l vode ide 1dcl lepka trend 90. Ja sam sa 140l/kj pa sam stavljao 1.4dcl

Послато са LG-G2 7.1.2 уз помоћ Тапатока

Nije to do lepka kod nas se to javlja vec par godina mestimicno na parcelama bez obzira na hibrid boluje pa krene, do sad nisam cuo neko uverljivo objasnjenje

- - - - - - - - - -

Do kog lista sme da se prska neoma pulsarom

Do tri para listova ali onda izgleda strasno i najbolje jedno 10 dana ne ici na tu njivu i ako vidis nekog od komsija bezi da se ne sretnete.Ja sam prosle godine radio neomu ali sa pola doze i ispalo je extra mada od sirolkolisnih je bilo samo zucenice ili gorusice!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh