Suncokret 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doza je bila 20gr. po jutru bez lepka, pitao zastitarku yasto mi nije dala i lepak a ona kaze pa vi treba da znate da treba lepak samo sto je nisamrekao sta mislim,a trebao sam.Pa sam zvao predstavnika pinira i on mi je rekao da sacekam desetak dana i da ponovim sa 15gr. i stavim lepak.Oni su to vec radili inema nikakvih problema.

Danas smo oparali le25, sejan početkom aprila, oprskan sa 20g/kj stockstara, trava uništena (jedino čika bilo) sad je krenula i pepeljuga i nov čičak. Suncokret je toliki da se tačno vidi kuda je traktor prošao u kom smeru - bilo je šareno kao trava na stadionu - znači bio je poslednji momenat za ulazak. Slike nemam jer nisam nosio tel. Možda odem sutra da ga uslikam. Nisam prskao protiv uskolisnih jer i ni nema a i nešto baš nisam imao vremena - ostaće mi fuzilejd za dogodine. E, da, samonikla neoma je sva žuta i ostala je dosta ispod le25.

Sutra drugi split Stockstar ... LE 99 sejan 28.4.

a5f46f086130a89965f0b826bd036ed5.jpg

521ee6637caab3927cecc7c8482ac9e7.jpg

Poslednja izmena:
Nisam navikao Minđušar da vidim tvoje njive da su ovako zatravile.Obično je to sve tip-top.

Prskao fuzilejdom 1.3l/ha.
Nadam se da ću stići da ga ospartam i zagrnem, a da ostavim bar 10dana hemiji da uradi nesto. Inače sve je prskano na crno gardoprimom i sasvim solidno se pokazao....

Послато са E5603 уз помоћ Тапатока

Prskao fuzilejdom 1.3l/ha.
Nadam se da ću stići da ga ospartam i zagrnem, a da ostavim bar 10dana hemiji da uradi nesto. Inače sve je prskano na crno gardoprimom i sasvim solidno se pokazao....

Meni taj gardoprim se bas i nije nesto pokazao.

Malo psenice posejem pa onda forsiram na tim parcelama koje nisu bas za soju suncokret i kukuruz.
Vec godinama sejem Neomu i pojavi se ove godine kao nikad samoniklog suncokreta u Neomu! Sledece god. moram posejati neki drugi hibrid koji se prska Expresom ili cerealisom!
Ova parcela je jedna od cistijih slikana nakon spartanja pre 5 dana!

f660ee1348ea1c643ba2ddad10620f72.jpg
265373ce44eed2510e31315aaf71aaa2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Išao sam sa 3.5l/ha i negde nešto sitno je prošlo uglavnom je ostao samo sirak...

Na koliko godina sejete suncokret?
Kod nas mnogi seju svake druge godine.
Ja sejem svake 4-5 godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh