Suncokret 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dali je kasno za setvu suncokreta al sejao neko tako sredinu maja a da je dobar bio?

Oprskana neoma, Listego 1,2 l po ha
img-20170514-131426.jpg

Takav je slican i kod mene sklop, racunao sam par redova od 51-53000/h biljaka imam. Kad se seje na 25-26 pa ne baci jedno zrno odmah pola metra prazno :)
Ali tu nema pravila , zna i na takvom sklopu da opali dobar rod

Послато са LG-G2 7.1.2 уз помоћ Тапатока

Moze biti i do semena meni zapala neoma sa klijavoscu od 85% ali nikla je dosta dobro ali nesto sporije od pionira.

Ja sam takav razjebao i presejao,nema tu srece sa nekim ozbiljnim prinosom a i ne mogu da gledam takvu njivu.

Imamja sejan 1 maja sada nikao ,neoma odličan sklop ali cruzier katastrofa sigurno fali 30% ,ista sejalica isti pilot sigurno do semena.

Kod mene je samo jedna,poslednja posejana parcela takva.Zafalilo mi seme pa sam posejao nesto pomesano od pre 2 godine.

Ja sam prosle godine imao jedno jutro sa takvim sklopom jos travno bilo haos. 19m/ kj bilo.

Svejedno mi rodilo mi ovako 18 m/kj ili presejavati pa da rodi 20 , tih 200 kg po jutru me seme kosta. Gde si tu si

Najdonji red je sejala moja imt sejalica, dosejavao sam gaspardu bila lula zacepila i ceo red nije nikao, a ta gornja 2 gaspardo diskosna stara 2 god.

Sad uporedite sklop

Mislio sam da ce gaspardo bolje posejati ali ...
55af95d38ed24fd686600ebf8464e159.jpg

Čovek plati 15-16.000 e sejalicu i onda ima takav sklop, žali Bože... Ne menjaj ovog imt-a, odlično seje, a tog gasparda popiški slobodno.

Tu je u pitanje lose rukovanje, sejalica ima svoje upustvo i preporuke za rad,samo je problem sto niko od nas to ne procita. Posle nam je losa sejalica.

U selu su pre te gaspardo sejalice bile još dve, jedna je zamenjena sa kvernelandovom a druga sa monosemkom, i to su u vrlo kratkom roku zamenjene, tako da je ipak do sejalice...

Jok 6km/h sejano , bio sam sedeo u traktoru.
Za kukuruz je super, tesko zrno pa brzo pada i bude dobar sklop,ali suncokret sitan lagan dok spadne sa te visine..

onda slicno kao i moja..kuk poseje fenomenalno..sunc malko losije...brzina se ispoustuje....niska setvena jednica je u pitanju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh