Suncokret 2016

Kod nas prosle godine bilo je kod neome i 600kg a najbolja oko1200kg,imao sam adagio skoro 1400kg/kj taj mi je bio najbolji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prosle godine sam radio prvi 14.8. i bio najlosiji sa 1600kg/kj (isto neoma). Tako da kod tih ranih skidanja nema nekih prinosa. Nista bez kraja augusta i pocetka septembra, bar su takva moja iskustva.
Nema to veze dal se skida rado ili kasno, Ja vec pet godina sejem dolbi on je rana sorta nikada nisam imao losiji prinos od onog sto skida kasnije 10 dana, prosle godine sam vro dolbi 13.8 imao preko 2000kg.

I ovde skidana neoma danas.. Od 1800 do 2000 po kj, 10% vlaga.. ja moju neomu u sredu ako Bog dozvoli..

Nisam ja kosio,nego moj drugar koji radi jako dobro zemlju. Suncokret je odlicno izgledao dok je bio zelen i onda od jednom poceo naglo da crni i da se skuplja,kao da je neka bolest u pitanju.

Ja vidim ovde kod nas gde je zemlja 6 i 7 klase ne ide suncokret vise,lepo on izgleda dok je zelen nema sta,ali kad se osusi glave su mu k'o pesnica, jos ovi iz okolnih sela pricaju kako ce rod biti preko 2t,evo sad kod njih je suv suncokret,izasli su danas sa masina skinuli su ceo dan

Neko je pisao na forumu da je štitio suncokret sa fungicidom pi preporuci zaštitara,ne sećam se ni ko ni sa kojim fung. je radio,ako se neko seti neka napiše da vidimo rezultat i ekonomsku opravdanost.

Kod nas jedno imanje skinulo tablu od 50ha. Mogao je da se radi i ranije. Prinos 1300kg po kj. Hibrid neki CL.

Danas sreo drugara u gradu kaze krenuo neomu da skida prinos 1500kg/kj

Bas lose u pm, ja ako budem imao 15-16m /kj pevam , a bacio mu 100 map i 100 an ,otisao u visinu katastrofa , male glave , dogodine cu probati samo zaorati 3x15 100 kg i to mu je sto mu je

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nazad
Vrh