ida uljma
Član
Na ovoj parceli se vidi par glavica koje je zahvatila bolest,prerano zrenje i sasušenje stabla,biće toga još dosta posle obilnih kiša koje su bile i koje su u najavi..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Taj procenat od nekih 2% je toliko neznacajan za dobar prinos! Uostalom svake god. ima po nekoliko zrelih pre vremena!
Na ovoj parceli se vidi par glavica koje je zahvatila bolest,prerano zrenje i sasušenje stabla,biće toga još dosta posle obilnih kiša koje su bile i koje su u najavi..
Ako se svede na 2% onda je podnosljivo ali usled obilnih padavina je moguc i gori scenario,na to sam mislio,naglo sazri a zadrzi veliku vlagu..Taj procenat od nekih 2% je toliko neznacajan za dobar prinos! Uostalom svake god. ima po nekoliko zrelih pre vremena!
Daj slike da vidimo kako je izgledala neoma.Juce pali prvi otkosi,tj. 12 kj Neome sejane od 01-04 aprila. Prinos od 1300 kg do 1500kg. Vlaga od 10 do 13%
Prosle godine sam radio prvi 14.8. i bio najlosiji sa 1600kg/kj (isto neoma). Tako da kod tih ranih skidanja nema nekih prinosa. Nista bez kraja augusta i pocetka septembra, bar su takva moja iskustva.Šta se tu desilo ???
Nešto mi to slabo...