Suncokret 2016

attachment.php

attachment.php

Ma nek pada samo da ne bude vetra.Pada i kod nas.
Za ovaj zreo suncokret ne treba ni lepa niti ruzna, a plus lucerka isprskana sa desikatom vec je za vrsidbu.

- - - - - - - - - -

Jel to parcela gde je bilo 1900 kg po kj?
Ko kaze da je 1900kg. Kad ne znamo koliko smo pokosili, dupla duz u pocetku su prikolice bile razdvojene na oba kraja, kad je pocela oluja spojili smo prikolice na samo jedan kraj i terao sam do pola od prilike i okrecao nazad, i odkud znam koliko sam pokosio, kad zavrsim bice tacan rezultat!
A da je ruzna ruzna je do bola al puni jbg. Na nekim mestima je i sirak davio pa bi bilo i vise.

Pitanje za one koje imaju konzumni suncokret za grickanje, kako ga berete jel sa kombajnom ili rucno, kod nas vecina radi rucno, ja bi hteo da probam da vrsim sa zmajem 133,
bubanj na 330 preko lanaca, imam jedan par stare letve od bubanj planiram da ih obrusim da budu mazne, da ne bi lomile zrno, kombajn bi stajao u dvoriste a u njega bi rucno ubacivali sa prikolice, ako je neko radio zamolio bi da podeli iskustvo.

Drugar prvi put sejao suncokret. Pionir F50, neplanirano posejan oko prvog maja kako mi je rekao. Jel ovo deluje ok ?? I jel na drugoj slici ptice jedu ??

Za ovaj zreo suncokret ne treba ni lepa niti ruzna, a plus lucerka isprskana sa desikatom vec je za vrsidbu.

- - - - - - - - - -

Ko kaze da je 1900kg. Kad ne znamo koliko smo pokosili, dupla duz u pocetku su prikolice bile razdvojene na oba kraja, kad je pocela oluja spojili smo prikolice na samo jedan kraj i terao sam do pola od prilike i okrecao nazad, i odkud znam koliko sam pokosio, kad zavrsim bice tacan rezultat!
A da je ruzna ruzna je do bola al puni jbg. Na nekim mestima je i sirak davio pa bi bilo i vise.
Pa ti si napisao da ste ovrsili otprilike 10 jutara 19300kg. Po meni tu nema vise od 13...14 metera po kj. Bas me intersuje krajnji rezultat.

Isto sam i ja rekao ali da je neka druga semenska kuca u pitanju, lg. majsadur, ns, zp, kws i da ovako izgleda, ne bi bilo ni tih 13mc. Zato je Sindzentino seme i naj skuplje!
Ako izadje na 1700kg. bicu yadovoljan, jer nema osnovnog djubriva niti prihrane ureom (djubrenje 0 ), orano februara, pola parcele je pred usev suncokretiste (a to je ovde gde je pokoseno)

Poslednja izmena:
@DusanA
Ja bi to skidao,uvek mi losije radi kombajn kad je uprzen suncokret,bar meni :).Ovo sam slikao (le25) pre 2 dana,tad je bio pravi momenat za skidanje,ali trenutno se bakcemo sa sljivama,ipak ni to ne moze da ceka.A bogami niko kod nas jos nije ni krenuo,bar ja nisam cuo,u ponedeljak kisa,utorak takodje moguca,tek tamo sreda-cetvrtak ,tad bi mogli krenuti,a do tada ce se sav uprziti,bice skroz suv.

Moj prvi suncokret u zivotu.. pioneer F50 sejan na 24 oko 10. aprila, samo zaorano 50kg mapa po jutru.
Njiva 5.klase u Bosutu drzavna zemlja. Zicar i skakavac pojeli 15tak %
Po mom ne strucnom misljenju nece biti jos desetak dana za vrsidbu

2gwch11.jpg

xm4pds.jpg

30swshv.jpg

Nazad
Vrh