Suncokret 2016

Evo ga ovaj moj iz redovnog roka setve,odnosno s kraja aprila ...

IMG_20160729_172102.jpg

IMG_20160729_172141.jpg

... jedna prosečna,iz dubine ...

IMG_20160729_172122.jpg

kod mene za sada vodi Neoma mada i Kondi i Dragon ne zaostaju za njom jedino na jednoj njivi mi vetar napravi cudo od kondija narastao ko blesav i onda ga svalilo ali jos jednu muku sam video kod mene od tezine glavica poceli vratovi da im se lome to mi se nesvidja ali sta da mu radim toliko longeta nemam:osmeh:

Mi smo jedne godine kad je bila oluja skupljali rucno pa ubacivali u kombajn.Muka velika.Ja ove godine na par parcela imam samorasta onog divljaka odkle se stvorio nemam pojma.Tu cu imati djoku

Mi smo jedne godine kad je bila oluja skupljali rucno pa ubacivali u kombajn.Muka velika.Ja ove godine na par parcela imam samorasta onog divljaka odkle se stvorio nemam pojma.Tu cu imati djoku

sto mislis da ce slabo da rodi?jedino ako ima pola njive samoraslog onda ce slabo da rodi.ako je izaslo 10-15 % to nije strasno bice dobar rod.ja sam kombajnirao par godina neke njive sa divljim suncokretom i bili su bas dobri prinosi.

Ne sekiram se uopšte ali ako se ovo ostvari , suncukret će biti trulav i bolestan.
Količina adavina ,povećana.

imgurl

adult image

Poslednja izmena:
Kod mene parceli nije polegao ali ima na nekoliko mesta da je polomljen u njivi. Znaci, po 4-5 biljaka je polomljeno na 20cm od zemlje. Ne znam od cega.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Neoma sejana na 50 bez veštaka,3 godine bila pšenica.

A ima i ovo u ataru,u tom delu atara tradicionalno su dobri suncokreti ove godine biće iznenađenja ali neprijatnih. Peet taj je u 5 redu malo dalje od tebe.

Nazad
Vrh