Suncokret 2016

@daner
Mnogo si se milio Bogu ,za kušu.:osmeh:

Prethodnih god me kisa zeznula jer nije pala, pa mi bili losi prinosi , ove god posejem uglavnom sve suncokret ( poucen proslim godinama jel) , na 30% suncokreta mi lezi voda zakrzljao , ostalo je ovako visoko , kukuruz mi pliva vec treci put , ko bi meni ugodio. baksuz

ubuduce do komsija jarci pola metra , ne zato sto ih ne volim nego da imam kako odvodnjavati ako se ovako nesto ponovi

kako su se pokazale te le serije pionirove ?
planiram dogodine da ga posejem zbog trave , ove god sam presejao 11 jutara zbog trave

Poslednja izmena:
Moj prvi posejan suncokret u zivotu. :)
Kod mene u kraju ga niko ne seje, pa sam resio da probam. Posejao sam 3.5 hektara u dve parcele, predusev psenica. U pitanju je Pioneer Le25, sejan na 26cm, zemlja je seste klase, brdo. Predsetveno 250 kg NPK 16:16:16, u spartanju 200 kg KAN-a. Prskano zemljisnim herbicidima Rezon i Basar, a posle nicanja Flupisor i Expres. Na crno sam prskao iz razloga sto prvi put sejem suncokret pa sam se plasio da li cu moci da odbranim od korova. Mogao sam komotno bez zemljisnih herbicida.

Nemam apsolutno nikakva iskustva sa ovom kulturom.

Evo malo slika sa jedne parcele (na drugoj je bolji nego na ovoj):

sqrprq.jpg

96gjf4.jpg

2wn2wit.jpg

2v0jsjd.jpg

LG 56.65, peskovito zemljište, predusev pasulj. Setva 17.aprila. Nicanje je bilo skoro 100 %. Isti hibrid 2013. godine je bio visok do 180 cm, a sada se lepo izdužio, ima ga i od 220 cm.

Nazad
Vrh