Suncokret 2016

Mi smo danas razbacali 160 kg urea-e po kj, prosli jedan prohod sa teskom drljacom I posejali 8 kj Kondija na 21 cm. Ostatak povrsina u petak ili subotu.
Na jedoj maloj parceli sam morao da prodjem sa drljacom dva puta, ostale parcele samo jedan prohod. Ovih dana sve masine su imale po neki kvar, od traktora, sejalice, ciklona, drljace itd.., majstori su trljali ruke...

Sta ce ti toliko Uree za suncokret?

Juče sam posejao 9 ha Kondija na 21,5 cm. Sutra predveče planiram da odradim dubinsko prskanje sa Pelikanom 0,2 lit/ha i Dual Goldom 1 lit/ha, dali je ko radio sa ovom konbinacijom.

Danas smo greškom posejali jedan deo razmak oko 34cm. Blago sam popizdeo. Jel imao neko ideju šta bilo najbolje sada raditi?
Zaista nezgodno. Da predjes još jednom tako biće jako gusto a da ostaviš biće retko previše. Jedino ako može da se poseje preko toga ali da bude redje od 34 pa da u konačnom zbiru bude broj zrna dobar. Broj zrna dobar ali ne i razmak. Zaista nisam pametan šta uraditi.

Danas smo greškom posejali jedan deo razmak oko 34cm. Blago sam popizdeo. Jel imao neko ideju šta bilo najbolje sada raditi?

Ostavi neradi ništa... Mi smo 2013 posejali Neomu na 32,5 cm (promenuli ploče a ne i menjač) i tako posejali 4 kj, i ta njiva je dala 3 metera po jutru više nego ostale koje su posejane na 24 cm.

Shale, po tome ispada da si nastavio da sejes na 32,5? Jer, kako kažeš, bolje je rodilo. Ili barem na 27. Po meni je to retko, isuviše.

Malo smo radili zemljisni tretman 1+1+1 l /ha ,gde je Clearfield hibrid bez Girasolina.
j96n9w.jpg

Sta skida od trave ta kombinacija,ja sam posejo isto suncokret al sam u dilemi da li da radim dubinsko,malo je grudava njiva slatina jbg

Shale, po tome ispada da si nastavio da sejes na 32,5? Jer, kako kažeš, bolje je rodilo. Ili barem na 27. Po meni je to retko, isuviše.

Pazi, promenili ploče, a menač nismo, nasuli 1 veliku vreću (150000 biljaka) i krenuli da sejemo, posejali 4 kj i ja vidim nešto mi malo semena otišlo, kad mi da vidimo u zemlji kako izgleda i tad skontamo da nismo promenili menjač.

I ja sam hteo da presevam, pa da usejavam, pa svašta, zvao oue iz Sindžente i na kraju smo došli do zaključka da ostavim.

Kao što sam napisao Neoma je bila u pitanju, imala je dobro nicanje, tako je i sklop bio taj na koji je posejan. Ono što sam ja primetio u vršidbi da je stabljika bila niža a glavice veće, krupnije zrno, samim tim ga je i kombajn lakše vro (lepše, čistije)

Naravno ovo nije preporuka, nego ja iznosim svoje iskustvo koje sam ima sa tom takoreći retkom setvom...

Poslednja izmena:
Prekjuce posejao,a juce oprskao sve suncokrete...

2v2w9ef.jpg

2lsy5i8.jpg

- - - - - - - - - -

Pazi, promenili ploče, a menač nismo, nasuli 1 veliku vreću (150000 biljaka) i krenuli da sejemo, posejali 4 kj i ja vidim nešto mi malo semena otišlo, kad mi da vidimo u zemlji kako izgleda i tad skontamo da nismo promenili menjač.

I ja sam hteo da presevam, pa da usejavam, pa svašta, zvao oue iz Sindžente i na kraju smo došli do zaključka da ostavim.

Kao što sam napisao Neoma je bila u pitanju, imala je dobro nicanje, tako je i sklop bio taj na koji je posejan. Ono što sam ja primetio u vršidbi da je stabljika bila niža a glavice veće, krupnije zrno, samim tim ga je i kombajn lakše vro (lepše, čistije)

Naravno ovo nije preporuka, nego ja iznosim svoje iskustvo koje sam ima sa tom takoreći retkom setvom...

Isti slucaj i iste godine samo stoje kod mene greskom posejan Kondi na 28cm i te godine dao rekord koji jos nisam sustigao od 3045kg/kj

Kolege da li koristite i ima li na trzistu trenutno neko sredstvo za zastitu semena od ptica?

Ako ima trazi misurol u apotekama on ti je za zastitu od ptica ili nesto na njegovoj bazi!

- - - - - - - - - -

Danas zavrsena setva suncokreta i sutra krecemo da prskamo na crno jos ako bi bilo:kisa:!

Ja sam završio u četvrtak. Biće na žalost ogledno polje zbog razmaka ali šta da se radi.

Kod mene su uslovi dobri za nicanje,ali zato dubinsko ce biti ćorak posto neće nikako kisa da padne.

kod mene pala kiša, al nije još posijano.....

da li je netko sijao KWS Dragon???? kako se pokazao?? na koliko ste sijali???

mirmag, naradi se taj ferguson kod tebe......

Nazad
Vrh