Suncokret 2016

Pa bice oko 5 stepeni nocu. A i sta cu, ima dosta posla, pa se plasim da necu stici.

Necu dinstati ali za nicanje je potrebna toplota. A koja je svrha posejati ako ce biti hladno i ako seme nice iznici za 10 ili vise dana? Kad se zemlja ugreje brze iznikne.

Znam, salim se malo

Nekad brze nikne posijano tjedan dana kasnije, nego pocetkom 4mj

Mislim da za suncokret nije problem ako se posije ranije, druge kulture kao da stanu od hladnoce

Ako moze malo pomoci,posejao bih jednu parcelu suncokreta ali je zemlja bela slatina i pesak,kako djubriti i koji hibrid oda odaberem i jel neko imao iskustva sa ovakvim tipom zemljista i kako je prosao kolicinski po kj.hvala

ja imam jednu njivu od 3 ha,jedno pola ha je bela zemlja,kad sejemo naravno da posejemo i taj deo,ono nikne ali se posle susi vecim delom,nikad roda tu nisam imao

pa verovatno da nisu istog sastava,jer je njihova zemlja extra kvaliteta. najbolje je da uradi analizu te slatine

Na slatini samo zito bude ludacko a suncokret i sve ostalo uvek se upuva.

- - - - - - - - - -

Ljudi dal moze da uspe dubinsko prskanje kada se spremi i poseje i odma prska iza sejalice dubinsko ,a da nepadne kisa?

Sutra cemo krenuti sa setvom.
Uzeo sam NS Sumo, Kondy, uzecu nesto Barolo i Eiralis Bela za probu.

Kad pre covece?
Koliko si posejao.
Ja izgubio tri dana na prskanje psenice, pa nisam mogao pre. A i kod mene nwki sejali juce i danas.

Kod nas u ataru još nista nije posejano. Mi ćemo kukuruz a i suncokret najranije sledeći vikend. Možda i tek za dve nedelje.

Zasto tako kasno? Ako su sada dobri uslovi za setvu. I ako je odgovarajuca temperatura zemlje?

A šta znam... Imam još nekih obaveza a i pre smo uvek sejali posle 15.04. Doduše, klima se promenila od tada. A i ne moram uvek biti medju prvima.

Nazad
Vrh