Suncokret 2016

Na 50cm? Nisam video da to neko radi. Kako kombajn ovrsi tako uske redove?
Broj biljaka je skoro isti, stim da je, pretpostavljam bolje tako. Redje u redu a redovi gusci iz razloga što je biljka ima veći prečnik da crpi iz zemlje, tj više liči na krug ovako nego na 23.5x70.
Na 23,5x70 biljka ima da crpi iz zemlje šta joj treba sa prečnika 23.5 a ovako sa 32. Bolje je iskoristenje, pretpostavljam.

Nemam pojima,mrzilo me da rasturam mašinu na 70 sada je nameštena za soju na 50 cm a i špartač,kukuruz sejem samo malo za arendu i svinje tako da žu uhvatiti nekoga da mi poseje. pa reko da probam,nemam puno samo koliko moram (jedna vreća semena)za kombajn nije problem imam svoj pa ću ovršiti nekako.

kod mene pala kiša, al nije još posijano.....

da li je netko sijao KWS Dragon???? kako se pokazao?? na koliko ste sijali???

mirmag, naradi se taj ferguson kod tebe......

Sejao Dragon prosle i ove godine kolegi...prosle godine je imao 2300kg/kj,a sejano je na 23,5cm

Ferdza se negasi ovih dana od ranog jutra do sumraka i nece se gasiti jos naj manje nedelju dana,a dotle zelenko ladi jajca.....

Interesuje me iskustvo za sledeci slucaj:posejao sam suncokret Neomu.Pre par godina predhodni zakupac je takodje sejao Neomu.Sada izbija kao samorast.Kako se taj samorast Neome ponasa prema Pulsaru?

Sejao Dragon prosle i ove godine kolegi...prosle godine je imao 2300kg/kj,a sejano je na 23,5cm

Ferdza se negasi ovih dana od ranog jutra do sumraka i nece se gasiti jos naj manje nedelju dana,a dotle zelenko ladi jajca.....

Takav prinos sam imao samo jednom sa pioneerom, onda cu danas kupiti to sjeme i posijati danas ili sutra, i ja bi sijao na 23,5cm

Ovo sa 50 redovi se cini dosta zanimljivo, i bas me zanimaju rezultati, slikaj kad bude nicao pa sve do vrsidbe, jer nekako mislim da je najbolje da ima oko sebe mjesta, i bolje ce mozda zatvoriti, pa nece vlaga moci isparavati i trava rasti

Primetio sam ove godine da dosta njih kombinuje cl hibride suncokreta i one koji se mogu raditi sa expresom, rotiraju ih i bude cista njiva

Nazad
Vrh