Suncokret 2016

I ja sam narucio ta 2 pionirova da probam po jednu vrecu, al unapred sam pesimista da ce to moci parirati singenti, ovi su toliko samouvereni da imaju naj bolje hibride suncokreta i spram tome drze naj jacu cenu seme i ne jebu zivu silu!!!
Ja sam se jedne godine inatio Singenti nisam hteo njihovo seme kad je Neoma bila 270e, uzimao LG, Cusade i prosao sam kao ''sara kroz Baranda''

I ja sam narucio ta 2 pionirova da probam po jednu vrecu, al unapred sam pesimista da ce to moci parirati singenti, ovi su toliko samouvereni da imaju naj bolje hibride suncokreta i spram tome drze naj jacu cenu seme i ne jebu zivu silu!!!
Ja sam se jedne godine inatio Singenti nisam hteo njihovo seme kad je Neoma bila 270e, uzimao LG, Cusade i prosao sam kao ''sara kroz Baranda''

Sve to zavisi od regiona do regiona,ja nikad neomu nisam mogao da naguram preko 19 meteri,LG nemoram ni da posejem pa nikad nije bilo ispod 20 meteri CL hibrida a kamoli kad posejem,obicno je oko 22 metera,a 5665m i 5635 od 23 pa i do 30 meteri po jutru,dok mi u prikolice ovako curi od LG sindjentu vise i nesejem,hocu sad da probam le25 i 99 zbog prskanja,hemija za prskanje pionira je vise nego smesna sto se tice cene naspram pulsara,ako bude mogao da parira le 25 i 99 lg-u 5633cl onda bi se prebacio na pionir samo zbog ustede hemije(na prljavijim parcelama),videcemo najesen rezultate......

Sve to zavisi od regiona do regiona,ja nikad neomu nisam mogao da naguram preko 19 meteri,LG nemoram ni da posejem pa nikad nije bilo ispod 20 meteri CL hibrida a kamoli kad posejem,obicno je oko 22 metera,a 5665m i 5635 od 23 pa i do 30 meteri po jutru,dok mi u prikolice ovako curi od LG sindjentu vise i nesejem,hocu sad da probam le25 i 99 zbog prskanja,hemija za prskanje pionira je vise nego smesna sto se tice cene naspram pulsara,ako bude mogao da parira le 25 i 99 lg-u 5633cl onda bi se prebacio na pionir samo zbog ustede hemije(na prljavijim parcelama),videcemo najesen rezultate......

Na koji razmak sijes taj LG????

Imas mozda sliku njive, zanima me kako izgleda, jer taj prinos sto spominjes, imao sam samo sa pioneerom A90, i nijednim vise, bio sijan na 23,5cm

Jel neko prskao suncokret sa IKARUSOM
ja sam do sad koristio samo pulsar. U zadruzi mi nude oba,samo sto je Ikarus dosta jeftiniji.

Ja dve godine prskam sa ikarusom,predprosle sve ocistio, prosle godine mi ostalo dosta trave i izlazili su iz agromarketa, ali posle par kisa nestala sva trava i u zetvi bilo sve cisto....

Pa ces i ove godine raditi sa Ikarusom? Kako je sto se tice zutila na suncokretu,jel isto kao i sa Pulsarom?

Ikarus je ipak losa kopija.Ne odradi kao Pulsar.Sto ja se ne doznam ali je tako.Ja sejem svu povrsinu pod Neomom ali cu ici zemljisno ukoliko bude najavljenih padavina.U slucaju da nesto kasnije bas ugrozava usev icu malu dozu pulsara.Prosle godine se uverili da je rod manji gde se prska pulsarom ili ikarusom.

Radio sam ja sa ikarusom lane, ta doza koja je napisana sporije/slabije nosi korove od pulsara, stim da naravno onda ima i manje zutila na suncokretu

Onda cu pulsar tj. Sad je Syngentin Listego. Prvi put 4 dcl i posle jos 3 dcl gde treba.
DZABA STO JE JEFTINIJI,KAD NISI SIGURAN.

Ja cu ici ponovo ikarusom, ja sam bas imao tih godina travuljine zestoke...
Isao sam 0,9- 1L po ha i tek posle kise je nestalo sve, a suncokret nije zuteo ni malo.
Svako zna svoje, ja sam prosle godine poludeo kada sam video da je trava ostala, i posle 14 dana kao da nisam prskao...
Dolazili iz Agromarketa i njima nije jasno bilo... ali posle pala kisa i nestalo sve, da ne poverujes....

Dal je neko prsko suncokret otporan na EXPRESS sa agromarketovin CEREALISOM imaju istu aktivnu materiju a veliku razliku u ceni.

i mene zanima sta sve suzbija od korova u praksi.......imas i stockstar STK po 300 dinara i Omegu,mislim da su jos povoljniji od cerealisa

Suzbija sve. To se koristi i u psenici taj preparat. Kao brenerom da si isao po njivi izgleda nekoliko dana od primene.

Nazad
Vrh