pocerina
Član
Jel ima neko iskustva sa RAGT hibridima suncokreta ?
Nisam primetio da se nesto mnogo pominju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel ima neko iskustva sa RAGT hibridima suncokreta ?
Posto sejes sa Bekericom uzmi Pionirov F 50 zato sto je sitnije seme. Ja ga sejem godinama na razmak 24 --26 sa malo manjim pritiskom na sejalici.Koji bi mi onda hibrid bilo najbolje da posejem, posto ne sejem mnogo oko 1 Ha, samo za krave sto mi treba ?
Barolo RO kod nas je zadnje tri godine rekorder sa prinosom sejali smo svi Singentine,pionirove i neznam sta sve ali smo opet svi se vratili na barola!Koji bi mi onda hibrid bilo najbolje da posejem, posto ne sejem mnogo oko 1 Ha, samo za krave sto mi treba ?
samo ti njih pusti,kasnija setva bolji prinosi.........
To mi se nije desilo nikad do sad.
Da li si bacao ureu? Ja sam se jednom opekao sa barolom i nikad vise nisam bacao ureu ali su prinosi oko 18oo kg po kj.Kad sberem cenu uree i dobijeni prinos toje tu.To mozda prosla godina,da se tako potrefilo i mozda,ali mozda kod vas.
Kod nas samo veci paori seju u nekim prvim rokovima,svi ostali i ja zajedno sa njima sejem oko 20.04
Na kraju krajeva,sejao sam lane kondi 23.04 i bilo 2480kg/kj.
Treba li bolje?