Suncokret 2015.g.

Da li bube jedu i suncokret koji je tretiran,ili samo onaj koji nije bio tretiran pre serve,pa ga jedu prilikom nicanja?Moj ima 2 lista juce sam obilazio,prskao sam ga jednom pre nicanja.

Kod mene za sad nema mnogo grickanih listova,mada cujem da se mnogi zale.
img201504291841121.jpg

img201504291842501.jpg

[video=youtube_share;hkDvjmisHWU]http://youtu.be/hkDvjmisHWU[/video]
Meni su jedne godine za dan hrckovi opasli 4kj suncokreta,a najgore sto sam ih morao trovati i po komsijskim njivama ukupno sto na moji sto na komsijskim njivama je bilo oko 38 rupa.Probali otac i ja isto ovako sa vodom u korpu od traktora 2 bureta od 200l i ne znam jesmo li 6-7 rupa napunili onda je radio fostoksin i neke male crne petarde bilo mi jeftinije od fostoksina i bezbednije ali kad grunu zaruse rupu i tu se hrckovi vise nisu pojavljivali!

Treba i ja da prskam protiv pipe, sta bi bilo bolje nurel D ili lebajcid? Imam oba, zalihe od lane

I danas sam pretamburao par hektara.Dobro cu razmisliti kad cu ponovo uzeti seme suncokreta i sejati.Jede ga pod zemljom,jede ga iznad zemlje....cena ucenjivacka...Druga stvar je sto syngenta u moje dvoriste vise ne ulazi.Prevara sa ne tretiranim semenom,skupo seme...katastrofa kvalitet...nema broj zrna...jako puno zrna koja su u vlagi i istrulila tj. nisu krenula niti ce....

Meni nije jasno gde ste zurili sa setvom?
Kod nas se godinama pokazala setva posle 20.aprila bolje i svi tada seju.

I danas sam pretamburao par hektara.Dobro cu razmisliti kad cu ponovo uzeti seme suncokreta i sejati.Jede ga pod zemljom,jede ga iznad zemlje....cena ucenjivacka...Druga stvar je sto syngenta u moje dvoriste vise ne ulazi.Prevara sa ne tretiranim semenom,skupo seme...katastrofa kvalitet...nema broj zrna...jako puno zrna koja su u vlagi i istrulila tj. nisu krenula niti ce....[/QU

Ja sam se zabrinuo slusavsi ovde price o kolicini semena koju trosite,meni je jedna kesa bila dovoljna za skoro 4kj.A raspored je idealan oko 23cm.Sto se tice zastite semena ,svo to zaostalo seme koje je tretirano od prosle godine je,i preparat koji je na njemu bio sigurno je izgubio na delotvornosti.Lepo pise na vecini insekticida da je rok do 6 meseci od tretiranja semena.Veerovatno otud problem da zastita ne radi.A posto je seme staro i klijavost i energija nije bog zna kakva.

Diklofen ista je prica i kod mene al sam sejao fushiu koja je prosle godine bila izvaredna...
Roberte sejao sam 15 aprila suncokret onda kad mu temperatura zemljista bila ok i tako godinama sejem,sto je najgore i ovo sto je niklo izgleda degenerisano(zakrzljalo) totalno.Presejao sam 7jutara i valjda ce ostati na tome cekam da vidim kako ce nici ovaj sto je sejan 22 aprila bez ikakvog tretiranja...

Nazad
Vrh