Suncokret 2014

Dolovo, (lepšine bašte i krst) na 4 lanca i dva fata(dve njive) 8030kg, prosek 1890 kg po lancu.
#Zaorane 3x15 u jesen 150kg po lancu lincer.
#U prolece 100kg po lancu kan.
#2 lanca barolo prskan na crno acetohlor+ terbis puna doza i fuzilejd isto puna doza.
#2lanca i dva fata adadjo prskan pulsarom i kasnije fuzilejdom.
#Vlaga 9.3 primese 3.3
#Posle vršidbe njive dosta čiste.

Pesak, parcela od 17 vrsta bila tri godine u parlogu (još komsija isprskao celu vrstu) 1350 kg ukupno vlaga 10.7 primese 2.5
#Adadjo, baceno 100 kg 3x15 i 50 kg kana na celu njivu prskan pulsarom i fuzilejdom posle vrsidbe morace toralom,pisto je ostalo baš puno sirka i širokolisnate.

p.s. eto... ne znam dal koristi, al svakako ne skodi

9u5yvyne.jpg

Sta prijatelju da naplatim za kosenje ovakve njive.
Unutra se nazire neki NS hibrid.

Gotova zetva nije bilo mnogo povrsine , dve arende parcela od 2,4 ha i 1 ha ova veca je losa ima neke bregove boze sacuvaj,zuta zemlja po padinama. Zaorano je 175 kg MAP/ ha i predsetveno oko175 kg /ha uree. Ukupno 14200 kg , 4176 kg/ha. Rec je o Syngenti ,Kondi. Posejan na 21,5 cm. Pre nicanja Gardoprim + post em. Fusilade i jedno spartanje.

Imeria u nasem ataru totalno podbacila,puna zmajevka neome merila 5000-5500kg a imerie 3800-3900 najvise sto je izmerila bilo je 4100,u proseku oko 1500kg/j...prosle godine je bilo i 3t/j,bio je na njihovom sajtu postavljen ogled iz Uljme kao najprinosniji u vojvodini sa preko 5500kg/h..http://www.caussade-semences.rs/catalogo.pdf
Hvala na odgovoru.:ppozdrav:
Ja jos nista nisam vrsio, zeleno za koj dan pa cu javiti rezutate.

Ovrsen suncokret danas,sejan 05.04.,seme je BAROLO RO,prskan i na crno i na zeleno,pod plug baceno 100 kg/kj 3*16.u prolece dato 125 kg/kj kan-a,nisam ga zagrnuo posto je stajala voda a i sad stoji voda. Prinos 2000 kg/kj,vlaga 8,5 necistoca 3,5

Danas je iz kombajna naseg clana Toma VS iscureo najcistiji, najsuvlji i najbolji suncokret za ovu godinu...Na 2,75kj 6950kg JUS-a sa 6,7% vlage i primesa 1,5% KONDI naravno...
A evo Tome u akciji....:osmeh:

NS Fantazija se usrala u gaće i mene ojadila. Sa 2,25 jutra 3 tone. Bilo je mnogo bolesnog.
Kod mene su sva NS semena završila karijeru zauvek.

U bre da sam znao da ovaj "ljubavni" zulj sakrijem tamo iza haube:haha: Bogami dobar suncokret to izadje preko 2500kg/kj?!::svaka cast::

Neoma bez djubriva na 6 lanaca i malo jace ali ne punih 6.5 nacurelo 10100 kg jus kvaliteta. S obyirom da su to njive koje sam ove godine uyeo u arendu prvi put i nije lose

Ostalo još 2 jutra da se uradi.
Prosek dosad 2066 kg po jutru,hibridi Kondi,KWS Dragon i KWS Barolo.
Barolo je završio karijeru kod mene.Dragon solodan ali Kondi je tata mata za sve.:osmeh:
Sejano na 22 cm,dobili 120 kg SAN-a po jutru(nešto malo je dobilo jesenas MAP.
Prskano dubinski Acetohlorom i Terbisom,špartano samo 5 jutara i prskano od sirka 3 jutra.
Sve u svemu ja zadovoljan(još samo da skinem ova dva jutra)i da ladim jaja.:osmeh:

Urađena preostala 2 jutra,prinos 5260 kg,ili 2630 kg po jutru.::svaka cast::Kondi naravno.:osmeh:

Nazad
Vrh