Suncokret 2014

Danas skinuta Fantazija i Rimi PR,1600-1700kg/j,vlaga najzad spala na podnosljivih 11%,sutra nastavljamo dalje sa Duskom,sve u svemu sudeci prema dosadasnjim rezultatima bilo je dosta kvarnih glava i najverovatnije cu izbaciti NS i vratiti se barolu i syngenti...

Valjda je i vrapcima na granama jasno koja semenska kuca je najbolja kad je suncokret u pitaju.Kakav lg,kakav, kws barolo i ns.....nista to ne valja poredeci sa neomom ,adagiom ,dolbijem kondijem!
p.s

F50 me prijatno iznenadio,moze da parira syngenti!

Dva dana radim suncokret vlaga 10-11posto,prinos od 1700-2000kg po k.j kako gde ja zadovoljan kakva je godina ludacka Barolo i f50.

Juce skinuta NS Fantazija:
Jedna parcela: 1000kg/kj sa vlagom 9.3 i primesom neverovatnih 20% (polegno 70% njive jer je isterao preko 2m u visinu),
Druga parcela: 1600kg/kj sa vlagom 7.9 i primesom 9% (nesto malo sa krajeva poleglo, iako je bio jako visok).
Svaka druga pogaca trula.
Dobio u jesen 80KG MAPa po kj i 100KG UREAe pred setvu.

NIKAD vise se kod mene nista domace nece sejati!

Prijatelj dok je sejao suncokret, bacao je samo 100kg/kj AN/SAN i uvek je imao ok prinose. Naravno prskanje na crno i nesto od Syngente uvek za seme.

evo mene nisam odavno pisao nista juce skinuo komsi baraolo 4 jutra 15 ari ukupno 10400 kg neto vlaga 9% primesa 4 %. mada mi se nije cinilo na prvi pogled tako e al zato danas drugom komsiji navalio da vrsi nemoze da ceka sva sreca dva kruga samo obisao i jedva ga odgovorio vlaga preko 30% nemogu da se setim neko nase domace seme a kasno je i posejano ,i skidali smo jedan pionir 50 je u pitanju neznam stase desilo ima i gde je i zajela voda prosek oko 1700 po jutru

- - - - - - - - - -

jos samo da se nadovezem na ovog prvog tako kaze posedovni list za povrsinu mada nije iskljuceno da je odorato malo nicije zemlje :)

Valjda je i vrapcima na granama jasno koja semenska kuca je najbolja kad je suncokret u pitaju.Kakav lg,kakav, kws barolo i ns.....nista to ne valja poredeci sa neomom ,adagiom ,dolbijem kondijem!
p.s

F50 me prijatno iznenadio,moze da parira syngenti!

Zanimljivo da neki tek ove godine shvate cija semena su najbolja! Fushia Slobo ume da se nosi sa Singentom itekako!

Jedino mi preostaje da cestitam kolegama sto se tice prinosa po kj.Na parceli od 13 kj sejao sam tri sorte:maisadur,neoma i adadjo 29.3. i jedva sam izvukao prinos od 1500 kg/kj vlage od 8 do 11 sa predsetvenim djubrenjem od 120 uree po kj.Cista njiva prskana totalom pre nicanja i hemijom koja sledi za imi hibride.Izgleda da cu morati da menjam sortiment za narednu godinu,jer sam se razocarao u imi hibride.

Jedino mi preostaje da cestitam kolegama sto se tice prinosa po kj.Na parceli od 13 kj sejao sam tri sorte:maisadur,neoma i adadjo 29.3. i jedva sam izvukao prinos od 1500 kg/kj vlage od 8 do 11 sa predsetvenim djubrenjem od 120 uree po kj.Cista njiva prskana totalom pre nicanja i hemijom koja sledi za imi hibride.Izgleda da cu morati da menjam sortiment za narednu godinu,jer sam se razocarao u imi hibride.
Izgleda da slabo hranis biljke,odnosno ne dajes sta treba.

Nazad
Vrh