Suncokret 2014

Imam pitanje za vas! LG seme sunc. hteo sam poseljati 2.2 HA sa jednim setvenim jedinicom, medjutim izgleda da nemoze ni 2 Ha na rastojanje od 23.5 cm. Samo se meni cini ili stvarno fali seme iz pakovanja. Sa 5 dzakova sam trebao poseljati 11 ha a stigao do 9.5 Ha i ostao manje od pola dzaka semena.....znamo da u ovaj drzavi svi kraduckaju ali ovo vec kradja...mamu ......lopovsku.....:sta:

Imam pitanje za vas! LG seme sunc. hteo sam poseljati 2.2 HA sa jednim setvenim jedinicom, medjutim izgleda da nemoze ni 2 Ha na rastojanje od 23.5 cm. Samo se meni cini ili stvarno fali seme iz pakovanja. Sa 5 dzakova sam trebao poseljati 11 ha a stigao do 9.5 Ha i ostao manje od pola dzaka semena.....znamo da u ovaj drzavi svi kraduckaju ali ovo vec kradja...mamu ......lopovsku.....:sta:
ja posejem 4 kj bez problema......................................

sta mislite sta da radim danas sam sa beckerovim sejacem posejao jednu vrecu suncokreta 75000h bilja,na 50 ari umesto na 1,2h.da li da ga zasecam kad nikne ili da ga ostavim pa sta bude?..a u nastavku sam posejao sa nodetovim na 29,5 da bih imao dovoljno semena da posejem 2h jer sam imao samo dve vrece jel to mnogo retko?:sta:

Ja sa jednom vrecom neome posejem 80 Vrsta od 400 metara,sejano na razmak 21,5(67000 bilj/ha) a za 4 kj potrebno je 84 vrste,I uklapa se u racunicu.

Poslednja izmena:
Mirmag, koliko možeš maksimalno da sipaš vode u nju a da ferdžan može da nosi?

Sipam 400l i onaj rezervoar za ispiranje pun(valjda 60l) i ferdza to nosi...ali pooolako sa tegom napred,sto mu sacinjava 350kg prskalice+460l vode.Ukupno u prskalicu staje preko 500l

Sto se tice sejanja i broja zrna,evo danas mi je musterija donela vrecu RAGT od 150000 zrna i to posejao na 4,5kj sa razmakom od 25 i kusur...ali knap

Ovde u Pančevu i okolini u noći izmedju utorka i srede najavljuju temperaturu od -2°C
Da li to moze i u kojoj meri naškoditi suncokretu koji je posejan pre 8,10 i vise dana?

Juce posejana Neoma na najlosijoj zemlji na 25cm a na dobroj 21.5cm po nekoj racunici ja cu sa jednom vrecom zbog manjeg sklopa na losoj zemlji sa jednom vrecom posejati malo manje od 4.5 kj

Mi na svim zemljama sejemo na 24. Na dobrim bude uvek odlično, na lošijim zavisi od godine. Ove godine sa 3 vreće Kondia posejali 13 kj.

sta mislite sta da radim danas sam sa beckerovim sejacem posejao jednu vrecu suncokreta 75000h bilja,na 50 ari umesto na 1,2h.da li da ga zasecam kad nikne ili da ga ostavim pa sta bude?..a u nastavku sam posejao sa nodetovim na 29,5 da bih imao dovoljno semena da posejem 2h jer sam imao samo dve vrece jel to mnogo retko?:sta:
Dal nisi možda iz Bogatića?

Kako nis primetio da ide mnogo semena, zar nisis stajao ponekad da pogledas ?

Uzeo sam 3 vreće Pionira LE 25 za probu .Ispostavilo se da će mi faliti jedna vreća ,pošto sam promenuo plan setve.Naime jedna parcela koju prvi put radimo ima palamide a čitam da exspres 50 lepo rešava palamidu.Pošto ne mogu da nađem još jednu vreću LE 25 ,odlučio sam da probam Novosadski Sumo (ako ga nađem)
http://www.nsseme.com/img/divs/oilcrops/sumoexpress.pdf

Da li ima neko iskustvo sa ovim hibridom ?

Seme nabavljeno, setva suncokreta kod mene za 8-9 dana.

Po jednu vrecu Kondi, Neoma, Fusia-cusade, vecina uzet LG 56.63CL i 56.65
Singentu bojkotujem ove godine kao sto sam rekao, ove 2vrece samo zbog mini ogleda da bi se uporedio sa LG-om, ako bude razlike do 100kg/kj u korist Singente, ista nece vise doci na mojim njivama.
Kad se preracuna po vreci pucam 400kg suncokreta x cena - 40-50e koliko je jeftinija vreca LG-a i nije neka para, a bar znam da MafijaA.Globe nema zaradu od mene i tu mi je dusa mirna :ppozdrav:

Moj suncokret poceo da izlazi,imacu u 3-4 vrste problem sa samoniklim suncokretom od pre 4 godine
xfyr2h.jpg

Nazad
Vrh