Suncokret 2014

Sad sam siguran da nece ni jedan LANAC suncokreta doci na mojim njivama! ocigledno je da im ne treba sirovina i nemoj te se nadati da ce u septembru mesecu biti nesto bolja situacija nego sto je sad!
A NAPS-u hvala jer bi ziveli u zabludi do septembra.

Poslednja izmena:
Ma otkud mogu sigurno znati.
Konkretno za Dijamant sam čuo da ima što u gotovim proizvodima što u poluprerađenom obliku toliko da ne otkupe ni KG za celu 2014 godinu.To je priča jednog njihovog terenca-menadžer.Lično sa svojim ušima to čuo.

Pa ipak je on na njihovom platnom spisku, i normalno da mu je u opisu posla da nekad šire dezinformacije. To nevaži samo za njega lično nego za većinu terenaca sirovinskog sektora. Dok smo mi bili na blokadama izvoznici su izvozili suncokret po 350 e/t i napravili veliku razliku u ceni normalno za sebe. Krajnje je vreme da se tu umeša i država i da spreči monopol.

Bolje bi bilo da nas drzava ne brani, jer od toga nista dobro ne moze ispasti .Setite se zabrana izvoza i uvoza vec postojece domace robe radi obaranja cene, tako nas "brani"drzava

To ako oni imaju viška ulja, ne znači da će njima sl. godine pogoni da stoje i da neće kupovati sirovinu, odnosno da će je zbog toga manje plaćati. Izvešće oni višak ulja, kao što su i višak sirovina izvezli prošle godine.
A koliko da košta L ulja kada su napravili i sačmu i prodali je po 24din. a sirovinu platili 29din.? Mogli bi za 40din. L da prodaju pa bi imali dobru zaradu...
No bilo kako bilo, i sami ćemo se uveriti, ko ima par ili dva 9, a ko 4 keca!

Lici na opipavanje pulsa...

Jos se ima vremena da se smanje povrsine i ubace neki alternativni usevi

Ma imamo vreme nemojte smo suncokret.Moj vam je predlog da tamo gde ste planirali suncokret probajte slacicu ili sirak za zrno.

Vec danas bio u NS institutu po seme sirka, smanjujem suncokret ove godine sigurno, po ceni koliko nude za suncokret, zrno sirka mogu da prodam bez ikakvih problema.
rodi 4t kj u losim uslovima bez ozbiljnih ulaganja.
Neznam kako vi ali ja necu raditi i ove godine za K......... zdravlje...

Sinoć sam bio prisutan kad je jedan veliki proizvođač zvao i otkazao poveću količinu semena suncokreta.Nešto smanjuje on ,a dosta su mu ljudi koj preko njega rade otkazali.

Nazad
Vrh