Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na mojim parcelama nije sejan minimum 6 godina! Za ovu jednu sam siguran da je 6 , a na drugoj možda nije sejan i više !
 
NS Gigant, Novak,Fantazija koja je malo kasnija u cvetanju
visina 190-200 cm inace okrenuo glavu suncu uopste se ne okrece ???
inace slikao sam i zemlju da se vidi koliko ima zetvenih ostataka, preusev kukuruz tanjirano i podrivano jesenas,u prolece setvospremac i jedna medjuredna obrada

elab7q.jpg


2rpcjux.jpg


fdyqsk.jpg
 
Neoma,nisam zadovoljan nicanjem i nekako mi nema lepu boju,male glave.Mozda sam pogresio sto sam samo bacao 15 15 15 a ne i ureju.videcemo prinos.


14072013152.jpg

14072013154.jpg
 
Ja ne znam da li je ovo normalno posto prvi put ove godine sejem ovaj hibrid...Nenormalno visoko je izrastao i to mi se ne svidja ni malo.To mi je najbolja zemlja i nije dobio ni gram djubriva,ali brate visok je strasno i bojim se oluje da ga ne porusi kada bude pred vrsidbu,samo mi jos to fali ove godine.Evo slika Armony sejan 18-og aprila visina stabla oko 2,2 metra
Armoni mi je pre 3 godine porusio vetar sravnio sa zemljom tako da ga zbog toga vise ne sejem ,neotporan na poleganje
 
Ne samo da u toj njivi nikada nije sejan suncokret nego ni u precniku od 2-3km niko nikada nije sejao a i inace u celoj okolini se jako retko seje.Zaista nemam pojma odakle se stvorio i dali treba da ga uklonim ili ostavim kako jeste?
Viseglavost je hibridna osobina od divljeg pretka suncokreta ,neki imaju vise genetike divleg ,a neki manje,iz tih predaka izvlace otpornost na bolesti i to je potpuno normalna pojava ,mirno spavaj ine boj se ,ovih u otkupu na jesen se treba cuvati

- - - - - - - - - -

ima za te bube poseban uređaj koi se montira na traktor i on skida te bube okreće ih na leđa i golica ih dok ne crknu da znaš vrlo je tražen taj uređaj u EU jer je ekološki 100%:osmeh::ppozdrav:
Dobra sala nisam se skoro tako nasmejao ,io znaci da je seljak neunistiv
 
Auu, pidikanac, stvarno ti je lep suncokret :bravo:
Ali kad si već bio u obilazak, da si skinuo one cvetiće da vidis koliko je nalio zrna na sredini. Možda probam Neomu sledeće godine, Bože zdravlja!
 
Srdjane lep je ali za moj pojam malo naredak.Ne vezano za slike sad gledao sam ga ja pre neki dan kad sam prolazio tuda.(bas sused kopao repu)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh