Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja cu samo predsetveno baciti san-a,oko 50kg/kj,100kg/kj map-a je zaorano jesenas.Sta cete koristiti za prihranu suncokreta? Ureu, ili AN?
Isto tako ce proci i sa kukuruzom.Posej kukuruz,jedan-dva prohoda vise setvospremacem prodji i spremice se dobro ako nije bas najbolje izmrzlo.
Pre par god sam isto razorao detelinu 2 kj a pored je bilo jos 3 kj kukuruza i da nebi odvajao posejem suncokret,u pocetku je izgledao za medalju i odjednom podgoreo i izgoreo.Mnogo azota ostaje posle deteline a on ne voli to.
Puno ti je to azota za suncokret.Visak azota mu smeta prilikom formiranja glavica.Jasam pre dve godine na svoju njivu bacio 150kg ureje po kj i nisam bio zadovoljan bolje sam prosao tamo gde sam bacao 100kg AN po kj.Za ovu sezonu suncokretu nisam jesenas bacao uopste djubriva, pa sad razmisljam ici predsetveno sa 150 kg/kj ureje. Pitam se da li previse azota sa (vreovatno) nedostatkom fosfora koji nisam jesenas koristio moze lose uticati na rod. Parcele su nakon kukuruza koji je bio djubren sa 150 kg/kj 3x16 ruski i 100 do 150 kg/kj. Jos samo da naglasim da su do sad bile redovno djubrene i u jesen sa mesancem i predsetveno sa azotom.