Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2hi7zfo.png

Nemam. Prosle godine sam imao Gallant super, i Kletox za tretiranje u suncokretu. Ne znam ni ja kako sam dosao do toga da procitam uputsvto, tj. znake upozorenja (obicno prekinem citanje posle preporucene doze herbicida, i uzrasta biljke ). Uglavnom posle toga sam iscitao skoro sva uputstva koja sam imao u kuci, a bilo ih je za razne pesticide, i samo sam na Kletoxu nasao da je kancerogen.

Ako neko ima cene semenskog suncokreta zamolio bih ga da postavi.Video sam da je Singenta 212-222 bez PDV-a,i Maisadour 160 valjda sa PDV.Nisam video cene kws, pionir i ostalih a bilo bi dobro i da neko napise uslove placanja .

Za singentu su mi rekli da su te cene za placanje u avgustu, i to tako sto se iznese roba pa se preracuna. To rade da bi obezbedili kolicinu. Kad sam pitao za placanje odmah nisu znali da mi kazu nista, sem rano si dosao, tako oko 1 marta navrati .

ja cu 100 kg/kj sana, svuda mi je predusev kukuruz koji je bio dobro posoljen i u jesen i u prolece a nije bio bog zna nesto..
imam i jednu gde je razorana detelina tu nece dobiti nista..

Nemoj suncokret na detelinu da sejes,moj savet,a ti kako hoces.Izgorece ti sa prvim jakim toplotnim talasom.

Ja 0 kao i prethodne godine! Ide na extra zemlju,na kojoj je bacano i stajnjaka relativno skoro i zaoravano godinama svakojako djubrivo...Preko lista dobija Kristalon i to je to!

@ddragan.. a sta drugo sejati? dobio sam da je radim tek krajem januara i odmah uzorao a detelina bila 7 godina nije bila za ostavljanje..

Posej kukuruz,jedan-dva prohoda vise setvospremacem prodji i spremice se dobro ako nije bas najbolje izmrzlo.
Pre par god sam isto razorao detelinu 2 kj a pored je bilo jos 3 kj kukuruza i da nebi odvajao posejem suncokret,u pocetku je izgledao za medalju i odjednom podgoreo i izgoreo.Mnogo azota ostaje posle deteline a on ne voli to.

Posej kukuruz,jedan-dva prohoda vise setvospremacem prodji i spremice se dobro ako nije bas najbolje izmrzlo.
Pre par god sam isto razorao detelinu 2 kj a pored je bilo jos 3 kj kukuruza i da nebi odvajao posejem suncokret,u pocetku je izgledao za medalju i odjednom podgoreo i izgoreo.Mnogo azota ostaje posle deteline a on ne voli to.
Isto tako ce proci i sa kukuruzom.

Za ovu sezonu suncokretu nisam jesenas bacao uopste djubriva, pa sad razmisljam ici predsetveno sa 150 kg/kj ureje. Pitam se da li previse azota sa (vreovatno) nedostatkom fosfora koji nisam jesenas koristio moze lose uticati na rod. Parcele su nakon kukuruza koji je bio djubren sa 150 kg/kj 3x16 ruski i 100 do 150 kg/kj. Jos samo da naglasim da su do sad bile redovno djubrene i u jesen sa mesancem i predsetveno sa azotom.
Puno ti je to azota za suncokret.Visak azota mu smeta prilikom formiranja glavica.Jasam pre dve godine na svoju njivu bacio 150kg ureje po kj i nisam bio zadovoljan bolje sam prosao tamo gde sam bacao 100kg AN po kj.

Prosle godine mi ostali samo dugmici od kukuruza posle deteline ne znam sta raditi :sta:, a i taman mi se uklapa u seme suncukreta jer ga imam viska.. sta mu bog da..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh