Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ćiro, to ti je lep prinos, sve pohvale. Naročito što ti je prvi put da seješ ovu kulturu. Sad taman da probaš novu tanjiraču, da isprovociraš one male semenke koje ne nose rod, ali stvaraju problem sledeće godine, da iznikne bar jedan deo do oranja. Koji je hibrid i koja je vlaga bila?
Inače, post 735 i 934- skinuo u nedelju i tu sam oborio sopstveni rekord sa 11660 kg neto, vlaga 7,3%, nečistoća 5,0%, odnosno 11310kg JUS kvaliteta. Na ostale dve parcele prinos je bio 2000kg/k.j. JUS-a. Hibridi Kondi 2/3 i Dolbi 1/3.
Da dodam još ovo, sa prinosom sam jako zadovoljan, iskreno, nadao sam se da ću uspeti da preguram famoznih 2000kg/k.j., s tim da je mogla još koja kila tu da padne, npr na 2 od 3 parcele sam imao problem sa komšijama koji su mi isprskali suncokret, jedan mi je sjebao negde i do 7 vrsti, u proseku 4 je bilo zahvaćeno baš gadno, druga parcela- 2 vrste isprskane, ali su se izvukle nekako.
Prosle godine imao sam posejano 7 kj sa prosekom od 2200 kg/kj. Ove godine 16 kj sa prosekom od 1840 kg/kj. Sorte Neoma i Adagio a prinosi su se kretali od 1700 kg/kj do 2400 kg/kj. Prosle godine koristio sam 100 kg/kj Mapa + 100 kg/kj An-a a ove god. samo predsetveno 150 kg/ureje. Ako ce suncokret biti 27 din. ove godine cu podici oko 52.000 din manje sa 16 kj nego prosle sa 7 kj. Toliko o ovoj j...j agrarnoj politici. Oo, da! Mislim da je Paorpaor dao jedan jako mudar komentar u temi Protesna v. tr. gde je rekao da " Nisu oni svesni koliko malo mogu da nam plate nase proizvode ", odnosno suncokret, jer smo mi svi teske SELJACINE koje nikad niko ne moze da ujedinji da bi ostvarili neke dobre ciljeve! Covek je u pravu! A ja da sam na mestu tih monopolista, tajkuna ili otkupljivaca nakon ovih propalih protesta snizio bih jos 2 din. cenu od one prve ponudjene, pa nek se onda zapitamo zasto???!!!