Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz pouzdanih ivora sam cuo (uljara zr) da suncokret nece biti 100% preko 25din!
Treba ih zapaliti mamu i njihovu!
Ljudi sve vise pricaju da Vucic hoce da skrese vojvodinu zbog nesuglasica oko budzeta!?

Ovrli juče dedi suncokret, hibrid Neoma 28 meteri po kj, al u pitanju je njiva od 1,5 kj na kojoj suncokret nikad nije bio u životu... Deda zadovoljan prinosom, a kad sam mu rekao koja će cena najverovatnije biti, kaže da je bolje da smo ga iztarupirali na njivi...

Ja sam prekljuce poceo kod mene i pokosio sam za lanac i batalio zbog zelene stabljike .Kada sam izmerio bilo je u prikolici 2650kg ,sad kad bude da nastavim videcemo koliko ce biti ali za sada sam pre prezadovoljan

zadovoljan sam kako je prebrodio susu ove godine, al nece da mi se potrefi i dobra cena..........'ebi ga kad je takva sudbina nas paora

2njjz4l.jpg

spu2co.jpg

Kod mene neoma vise nece u njive primirisati,a ne biti posejana na jednoj njivi 4kj odjenom je sazrela a bila jako lepa i dosle glavice sprcene ko pesnice prinos ako bude 1000kg dok 300-400m dalje isto moja njiva ista agrotehnika tu je jos zelena i nece jos za dve nedelje stici mada ni tu neocekujem neki ekstra prinos!::jako_besan::

Kod mene neoma vise nece u njive primirisati,a ne biti posejana na jednoj njivi 4kj odjenom je sazrela a bila jako lepa i dosle glavice sprcene ko pesnice prinos ako bude 1000kg dok 300-400m dalje isto moja njiva ista agrotehnika tu je jos zelena i nece jos za dve nedelje stici mada ni tu neocekujem neki ekstra prinos!::jako_besan::
Neome koje su sejane do 20-og aprila mogu sve da se vrsu!Odjednom su pocrnile,ali dobro ona je i srednje rana grupa zrenja,vreme joj je...Drugar danas vrse,pa ce mi javiti koliko ce imati

Ova što smo vrli juče kod dede posejan je 19, i eto da uporedimo imao je 28m/kj, a ja sam jednu moju pracelu ovro pre tačno nedelju dana i imao sam 20m/kj, ali su totalno različit i pozicije i klase zemlje. Tako da Neoma je dobar hibrid, ali naravno, svaki hibrid na boljoj zemlji rodi više...

Ajde kad ovrses obavezno javi prinos nemoj se sramiti ako si pogresio sa tvojom procenom pa da nam nejavis!?

Ma nemam se ja sta sramiti nisam od onih sto lazu sebe i druge o nekim extra prinosima,a takvih imam par u komsiluku.Danas je trebalo da je skidamo ali kisa nas omela hvaljena bila mada je mogla i koju nedelju ranije pasti!Sejana je 18.04 em je imala slab sklop jako je nejednako nicala pa je i trava bila pritisla ali posle spartanja se otrgla i obecavala lep rod i pre nedelju dana ko brenerom da je osurena cim se prosusi bice kombajnirana pa javljam rezultate!

Kole, e moj druže, čitaj malo bolje šta sam napisao, to je bilo na parceli od 1,5 kj, što je smešno u poređenju sa ostalom površinom koju ja imam. A nisi komentarisao onaj prinos od 20 meteri koji sam ja imao vršen prošle subote, a napisano je par postova u nazad. Po toj ceni od 25 dinara ja imam zaradu 5000 po kj?! dobro kaže deda, bolje da smo ga istarupai nego što smo dali lopovima...::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::

Ne čitaš ti opet... Razumem ja tvoje nezadovoljstvo, ali šta ti povodom toga možeš da uradiš? Evo ja ću da ti kažem jedno veliko ništa, jer u ovoj državi nema ni zakona ni reda ni ničega i kad god treba uvek ugri po seljaku... A što se tiče prinosa imao sam ja i veće od ovih...:osmeh::ppozdrav:, a naravno i mnogo manje...

Tako sa druže nemoj da se nerviraš, džabe trošiš živce...

Danas posle podne,kad se prosusilo od kisice izasli malo da vrsemo.
Hibridi su LG 56.65 sa jedne stane i Kondi sa druge.
fotografija11451.jpg

fotografija11481.jpg

Kipujemo u hodu
fotografija11521.jpg

fotografija11511.jpg

fotografija11541.jpg

Vlada mišljenje da Pulsar u punoj dozi utiče na prinos.
Inače, Neome se u mom kraju najčešće seju na lošim i prljavim njivama, a tamo ni ne može da bude nekih rekorda.

Vlada mišljenje da Pulsar u punoj dozi utiče na prinos.
Inače, Neome se u mom kraju najčešće seju na lošim i prljavim njivama, a tamo ni ne može da bude nekih rekorda.
Opet nisi u pravu prosle godine sam na najprljaviju njivu od 1,5kj sejao neomu da bi je sa pulsarom ocistio i rod je bio rekordan 44 metera na 1,5kj jer posle prskanja i zagrtanja niko nije mogao reci da je to prljava njiva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh