Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treća godina kako sejemo Neomu i nikad je nismo prskali pulsarom...

Neoma vlaga 8 a kad se propusti kroz kombajn vidi se.Da sam pojacao vetar otislo bi sve.
24082013310.jpg

24082013311.jpg

Zeza me neujednaceno nicanje.Ali mogao je i ranije da se skida.Ova prikolica je izmerila 1600kg::lose::

Traktorist nije moj vlagomer vec pozajmljen.
ddragan cini se da ima mnogo ali je u stvari dosta oljusten suncokret.

Pa kad ga stavi u sito taj propadne sa sitnim primesama i posle one krupnije pokupi odozgo-primese.
ja vrsem prljavije od ovog tvog, nebi sad o cakama jel ima ovde finog naroda a naj vise onih sto se prave fini!!!

Vlaga i neujednaceno nicanje me jeb..Na drugoj parceli gde je vlaga 12 extra cist sa istim stelovanjem kombajna.

Isao sam danas na neki izlet i primetio sam da je dosta posejano suncokreta u selima u mojoj opstini, sto je novost do sad je svega par ljudi u okrugu sejalo suncokret. Kako nemaju srece bas ce im sad biti niska cena. Nego meni je potrebna jedna informacija od ljudi iz krajeva gde se dosta seje suncokret. Da li se termicki neobradjen suncokret moze koristiti u ishrani zivotinja konkretno u tovu junadi ?? Posejao bih da malo promenim kulturu na nekim parcelama, a ujedno i da iskoristim u ishrani stoke jer i sve ostalo sto proizvedem na njivama ne prodajem vec ide u stocnu hranu.

ddragan cini se da ima mnogo ali je u stvari dosta oljusten suncokret.
Nebi smelo sa tom vlagom koju ti imas da bude oljustenog,ili ti je broj obrtaja bubnja veliki ili puno ide na povratnu masu.
Meni se desilo da imam toliko primesa kad sam greskom zamenuo mesta lancanicima na biteru i bubnju pa dobio oko 2000o/min,bukvalno je bilo samleveno i zrno i glava od suncokreta.Srecom brzo smo primetili sta je u pitanju.

- - - - - - - - - -

Isao sam danas na neki izlet i primetio sam da je dosta posejano suncokreta u selima u mojoj opstini, sto je novost do sad je svega par ljudi u okrugu sejalo suncokret. Kako nemaju srece bas ce im sad biti niska cena. Nego meni je potrebna jedna informacija od ljudi iz krajeva gde se dosta seje suncokret. Da li se termicki neobradjen suncokret moze koristiti u ishrani zivotinja konkretno u tovu junadi ?? Posejao bih da malo promenim kulturu na nekim parcelama, a ujedno i da iskoristim u ishrani stoke jer i sve ostalo sto proizvedem na njivama ne prodajem vec ide u stocnu hranu.
Moze da se koristi termicki neobradjen.

Nama je znalo da ljusti suncukret na starom kombajnu zmaj univerzal zbog zitne korpe i kada je bas bio suv suncokret!

Koji to kombajn vrse?
Claas Corsar.

- - - - - - - - - -

5
Nebi smelo sa tom vlagom koju ti imas da bude oljustenog,ili ti je broj obrtaja bubnja veliki ili puno ide na povratnu masu.
Meni se desilo da imam toliko primesa kad sam greskom zamenuo mesta lancanicima na biteru i bubnju pa dobio oko 2000o/min,bukvalno je bilo samleveno i zrno i glava od suncokreta.Srecom brzo smo primetili sta je u pitanju..
950 ob u min.Neujednaceno nicanje.Inace 90% parcele je prezreo tj vlaga 7%!!A 10% nazelen i kad se to pomesa dobije se ovo.

Kad je suv onda hoce da pravi prljavstinu,drobe se glave,trebao je samo zatvoriti donje sito,ne mnogo da ne ide na povrat,i brate mili veliki su to obrtaji,ja radim na 370o/min,korpa do kraja otvorena,sita kao za zito namestena,vetar samo da cisti sita...necistoca se krece 2-3%.

Ja jos nisam kod mene skidao,zelen je jos,nadam se ove nedelje,radio sam usluzno,prinos oko 1900kg/kj Pioner F50,dosta je lagan,hektolitar 40...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh