Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kova77 ,koji je hibrid ?

- - - - - - - - - -

Kod mene je hibrid Kondi, ne verujem da je do hibrida, jer sam pre 2 dana imao solidan rod Kondija ( onih 18m). Kod kolege nisam siguran šta je sejao.
Dešava se to da ostanu nenalivena zrna kad biljka tako ubrzano sazri pogotovo na lošijim zemljištima. Kod mene je pre tri nedelje suncokret bio skroz zelen, i onda se tako odjednom zasušio na onom suncu.
Dešavalo se to i drugima prethodnih godina, da ima zapremine, a masa mala. Tako kažu ljudi što rade na kantaru.Ćale pamti istu situaciju pre 20tak godina.

24q4m6s.jpg

Na ovoj njivi nam je nestalo semena Dolbija pa smo nastavili Kondi e sad dokle je koji naznam.

Al zato mi placamo, pa tako i moram da pravim matematiku. Iskreno mislim da ce i kod nas cena zakupa uskoro dole jer je ovo sad probilo sve limite.

Pri zakupu od 300e/kj ostane citavih 50e :osmeh: Pritom kada bi se racunalo malo i amortizacije masina, a ne samo gorivo i tih 50e se istopi za tili cas.:haha:

Kod nas ima manijaka pa daju i 320 eura, ali da ne kvarim dalje temu, to se nikako ne moze uklopiti u proizvodnju suncokreta.

al sta vredi ti radis primera radi 10godina tu parcelu i kazes da ti smanji kiriju on naravno nece i nebrini brzo ce naci nekog drugog uvek ce biti neko da izlece sa cenMa

Kukuruz je sejan 20,21 i 22 aprila :osmeh: a suncokret 23-25 aprila i jedna parcela 11.V
Baš me interesuje prinos armonija pošto ga prve godine sejem.
Vlagu nisam merio ali mislim da ga nećemo raditi bar još nedelju dana.

- - - - - - - - - -

Kao da se prepariro,nikako da sazri.

Skinuli sinoc malo jace od 3 jutra i danas nastavljamo, pola njive bio NS Dusko ,a pola Kondi. Isto sipaju samo sto je Dusku vlaga 14, a kondiju 11 jer je jedan isao u kamion a drugi u prikolicu. Prinos za sada 2600kg/kj

Armony izgleda tek posle Gospojine kod mene.Mislio sam da moze da se radi ali kad sam usao dublje u njivu,ima dolja koja cini oko 40% parcele,tamo je zelen kao gora,ima jos zutog cveta na glavi,tako da...cekamo do daljnjeg! Vlagu nisam ni merio kada sam video kakvo je stanje u dolji...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh