Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cu suta da probam ovaj na pancevacki dosta je zelen

za Zmajceka je zelen suncokret smrt, nemozes ga nestolovatri da radi idealno nikad.
tako da su zelene primese neminovnost, guta on to al i povraca svremena na vreme!!!!!!!!!!!!

da 9.....a primese 2. danas se vrsilo u novom selu bio do kolege kresica, kaze prinosi idu do 2200....

Danas smo i mi vrli suncokret na oko 7,5kj. Prinos 13800kg ili oko 18 meteri po kj. Vlaga 8,6, primese 2,4.
Kao što se na slici vidi suncokret je i dalje imao ponešto zelenog na kraju gde sam ja slikao, na drugom kraju njive je bio baš dosta zeleniji. Ovo sam slikao parcelu od 5kj, u neposrednoj blizini sam imao još 2,5kj koji je baš bio skroz zreo.Sve to kad se izmešalo vlaga ispala 8,6. Na putu do silosa sam video bar 3-4 solidne table (5-15kj) gde je suncokret sasvim sazreo ,al ne znam šta ljudi još čekaju.

Ruja se solidno oznojao sa ovom kombinacijom, od njive do silosa 25km, bar 5-6 km po lenijama.

Na kraju ja sam sa ovim prinosom prezadovoljan, obzirom da je njiva 4-6 klase.Nicanje je bilo u bar tri faze.U junu ga gazili NIS-ovci, Od djubriva 100kg map zaorano , 100kg urea u proleće sve po kj. Višegodišnji prosek suncokreta na ovim njivama oko 13m po kj.
U dobrim njivama ima suncokreta koji mnogo bolje izgledaju od ovog koji sam ja danas radio,tako da verujem da će bit po 2,5t po kj bez problema na mnogim njivama.
Sutra nastavljamo ako vreme dozvoli, po meni nema šta više da se čeka.

Ja skino moj suncokret ostao mi jos oko 1,5kj nismo stigli danas ako ne pada kisa sutra zavrsavamo prosek oko 2,5 t kj vlaga se vrtela oko 10-11% primese 2-3%. lg 5635 i dolbi ja prezadovoljan.

Danas vrsili suncokret prosek sa dve parcele 2280kg po kj, Neoma sejana 20. aprila greskom posejana na nekih 18cm, ja vrlo zadovoljan s obzirom na strasne temperature koje su bile..

Danas skidan Pioneer F50 povsina 2.35ha prinos bruto 8280kg, primese 2.57% vlaga neverovatnih 4.4%
nije dobio kisu zadnjih 2.5 meseci
img3808.jpg

Mi smo danas radili Neomu, vlaga oko 13%, primese 4%, prinos 25m+ jusa, urađeno je oko pola kad bude sve gotovo znaću tačno.

Juce skinuo 23 reda od 380 m duzine (21 red = 1 kj) Neoma posejana 17. Aprila, prinos tacno 2500 kg. vlaga 11 %, primese 3 %. Danas nastavili sa jos 2 kj, isto Neoma, isti datum setve, prinos 2160 kg/kj. Vlaga 6.6%, primese 4%. Da je proslogodisnja cena bilo bi idealno, ovako i uz dobar rod smrdi, p.m. njihova bezobrazna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh