Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
znaci ove godine 2 tone po kj mora da bude :osmeh:

Kondi,mora jos par dana do zetve da priceka.
fotografija11261.jpg

fotografija11251.jpg

fotografija11221.jpg

Danas sam experimentalno merio vlagu na rucno uzetom uzorku od nekoliko glavica..u pitanju je neoma vlaga je 13.. na oko deluje dosta zrelije od tih 13... prosle godine u takvom stanju suncokret je imao ispod 10 posle kombajna... cekace zetva jos..

Danas sam experimentalno merio vlagu na rucno uzetom uzorku od nekoliko glavica..u pitanju je neoma vlaga je 13.. na oko deluje dosta zrelije od tih 13... prosle godine u takvom stanju suncokret je imao ispod 10 posle kombajna... cekace zetva jos..

Ja sam isto merio Neomu rucno merena, 11.5 u utorak planiram da ga skinem. . .

Ručna kosidba, vlaga prosečna 12,3% a od zelenijih glava 12,8%. Primaju do 15% vlage bez troškova sušenja, cena se naravno nezna. Biće kosidba za koji dan, srednji deo zelenijih glava se jako teško odvaja pa će se još malo pričekati, sorta neoma.

Mi smo danas ovrli jednu parcelu površine 2 jutra i frtalj, hibrid Neoma, vlaga je bila 9,5%, primese 4,7%, prinos 20 mereri po kj. S obzirom da je naglo sazreo, i ono čemu sam se ja nadao, dobro je ispalo... Ovo ostalo neće još bar 10-ak dana...

Vidim ja da ce da nas malo Z guza,isto kao za psenicu.Krece vrsaj mi predajemo a neznamo cenu!Tako treba lepo da odemo svi u uljaricu da uzmemo ulje koliko hocemo i da kazemo platicemo vam ali neznamo ni mi koliko da vam platimo.!!

Mislili smo da će ovi brzo doći za kosidbu ali ....

parcela od 1,2 ha,šareno ko šahovska tabla

Najmanja parcela od 40 ari,70-tak m prezrelo i mnogo pojedeno a ostalo ...

Ovaj sa zadnje slike se prepeko ja da sam na tvom mestu ja bi ovro kad se pomesa ovaj suv i onaj dole zelen nema preko 10 vlage veruj mi, veceras cu ti postaviti slike da vidis kakav sam ja vro

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh