Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj sa zadnje slike se prepeko ja da sam na tvom mestu ja bi ovro kad se pomesa ovaj suv i onaj dole zelen nema preko 10 vlage veruj mi, veceras cu ti postaviti slike da vidis kakav sam ja vro
70 m zrelog i 300 m zelenog ,biće više štete nego koristi.

moja neoma ima vlagu 19.8 % zelena od glave do pete

sdc18694.jpg

sdc18693.jpg

sdc18695.jpg

sdc18696.jpg

sdc18697.jpg

Poznata su mi poslovanja zadruga koje kupuju primese,i raznorazni odpad.Ok je da ti malo progleda kroz prste ili ako se desi da se pokvari nesto na kombajnu pa neka tura bude mozda prljavija ali konstanto da prima sa primesama 7-8% i pise 2%,nesto tu ne stima.Ima i kod nas takvih otkupnih mesta ali slabo rade.

Poslednja izmena:
mi smo prosle god sejali a i ove lg 56.65 masa i listovi zeleni kad smo ga vrshili,mi mislili da cekammo jos nedelju dana a ono zreo. tako da kod njega treba da se pazi,ja sutra idem da merim vlagu.

Oce to kod LG-a da se desi da ima zelene mase a zrno zrelo sa malom vlagom,treba proveravati svaka 2-3 dana.

Pa jel ostaje zrna po glavama ako je zelenija masa?
Verujem da je kombajnu teze sa zelenijom nego sa zrelijom masom bez obzira na vlagu zrna!?A opet sa druge strane verujem da sa zelenijom masom ima manje primesa?

@amazon, jel to radio kukuruzni adapter?
Od zmaja kukuruzni adapter prepravljen samo za suncokret

- - - - - - - - - -

Amazon da li je moguce.Pa ovo izgleda zeleno a vlaga 11?
Moguce to sam provalio prosle godine isto tako je bio zelen ja ga vro on sve u jus zelena masa a zrno suvo pazi ovo je pola lg pola dolbi i ista stvar i kod jednog i kod drugog ,naravno odma i veci prinos

- - - - - - - - - -

Verujem da je kombajnu teze sa zelenijom nego sa zrelijom masom bez obzira na vlagu zrna!?A opet sa druge strane verujem da sa zelenijom masom ima manje primesa?

Evo pa vidi sam ima zrna na glavi al su to prazna zrna
fotografija0285.jpg

Nebi smelo da ostaje nista na glavama kad je malo zelen ali je zajebano jako da se nasteluje da radi cisto a da ne prosipa.Vise primesa ima kad su glave zelene.

Nebi smelo da ostaje nista na glavama kad je malo zelen ali je zajebano jako da se nasteluje da radi cisto a da ne prosipa.Vise primesa ima kad su glave zelene.

Ostanu u glavama kad je zelen al prazna zrna tako je bilo i prosle godine tako i ove dole nema prosuto al je malo prljavo nemoze dva dobra, stim sto se dobije na prinos kad je zelen

Trebao je jos malo korpu da podigne i nebi ostajalo,al verovatno nije smeo zbog onog gore na breg,tamo je sigurno dobro izvrsavao.Za ovo drugo se slazem 100%.Ja cu sutra da probam po 4 vrste da vrsem jer sa 6 nije to to,zeleno lisce zeza mnogo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh