Suncokret 2011.god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Suncokreti,sejani 4.05.Ovaj je sejan na jesenje oranje.
P6010061.JPG

Ova parcela od 2 kj je predusev pšenica 3 puta tanjirano,ima samorasta suncokreta u oazama(kao da ga je voda donela u depresije)
P6010063.JPG

P6010067.JPG

Parcela od 8,5 kj predusebv pšenica ,tanjirano 3 puta(negde nije moglo da se istanjira)
P6010069.JPG

P6010074.JPG

P6010079.JPG

Parcela od 6 kj predusev kukuruz ,tanjirano 2 puta.
P6010098.JPG

P6010095.JPG

Pored sve nevolje još ga i zečevi "proređuju"
P6010097.JPG

Suncokret neoma, 3 puta presao grad preko nje ,treci nalet velicine kokosjeg jajeta tukao ~ 10min, slike 1-5

Suncokret neoma, 3 puta presao grad preko nje ,treci nalet velicine kokosjeg jajeta tukao ~ 10min, slike 1-5

Zalosno prijatelju...Kako nisu odreagovali ti pucaci raketa,pa majku mu j...m koliko stete napravi a raketa 25000 din...Nema drzava nam je u autu,ne vode racuna ni o cemu! Suncokret ce tesko da prezivi ovo,tj nije kao kukuruz...Steta bre

Protivgradna zaštita nije ništa uradila, tj nisu pucali. Inače taj oblak je zahvatio atare Kuštilja, Vršca(prema bg-u), Vlajkovca, Rutiševa, Izbišta, Uljme i Nikolinaca. Nisam ga osigurao, jer smo u vreme setve čekali "istorijsku uredbu" da vidimo dal će biti onaj povraćaj, tako jedan dan, drugi, stizali poslovi i na osiguranje se zaboravilo, svaka škola se skupo plaća...Ovom suncokretu nema pomoći, da istanjiram i posejem postrni suncokret mislim da je već kasno, kad bi on stigao u jesen, mnogi će već da završe prijem suncokreta,:zli: inače slika malo može da prevari oko jer ima solidan broj uspravnih stabljika kod kojih je prelomljena ili otkinuta glava,tj kad se malo obrati pažnja još je gore od ovoga...ovo je slika komšijskog kukuruza ...
hleb je ovo sa 7 kora

Protivgradna zaštita nije ništa uradila, tj nisu pucali. Inače taj oblak je zahvatio atare Kuštilja, Vršca(prema bg-u), Vlajkovca, Rutiševa, Izbišta, Uljme i Nikolinaca. Nisam ga osigurao, jer smo u vreme setve čekali "istorijsku uredbu" da vidimo dal će biti onaj povraćaj, tako jedan dan, drugi, stizali poslovi i na osiguranje se zaboravilo, svaka škola se skupo plaća...Ovom suncokretu nema pomoći, da istanjiram i posejem postrni suncokret mislim da je već kasno, kad bi on stigao u jesen, mnogi će već da završe prijem suncokreta,:zli: inače slika malo može da prevari oko jer ima solidan broj uspravnih stabljika kod kojih je prelomljena ili otkinuta glava,tj kad se malo obrati pažnja još je gore od ovoga...ovo je slika komšijskog kukuruza ...
hleb je ovo sa 7 kora

tako je bilo i kod nas prosle godine zalosno , sto se tice osiguranja ako predsednik opstine ne proglasi elementarnom nepogodom nema nista od osiguranja lopovi

Barolo, posejan 07.04. u dva reda ima ovih bangavih biljki samo u jednom redu, ne širi se na susedne redove.

9qe6q8.jpg

263h8k4.jpg
[/IMG]

Kod mene je bilo toga na jednoj njivi al u oazama,zut list sav kilav,i ja oprskam sa 0,6lit acanto plus+2lit vuksala Ca po ektaru.
Za dva dana je poludeo i izjednacio se.
Taj acanto plus je Dupontov,u katalogu pise da je za zito od bolesti,suncokret i za s.repu od cekospore,a i to sam imao kuci na lageru neka corava tura pa reko aj da probam,medjutim rezultati su pravi.

pre par dana sam usput video jedan takav, samo mali...do kolena...pola njive zahvaćeno..
reko' ovaj je nešto zasr'o s prskanjem ili nije opr'o špric...izgleda da je ipak nešto drugo po sredi..

to ga vasi jedu/sisaju biljku ali ako je bila neka jaka kisa sprale su se ili ce se sprati ako ne onda prskajte insekticidom ,imam i ja na mojoj njivi na pocetku njive ali ih je sprala kisa

Da li je neko imao problem sa neomom?.Jedan poznanik je sejao neomu i ima problema ,posle prvog prskanja sa pulsarom sa pola doze pola parcele je dobro a druga polovina je uginula,tj ostao je po koji.Na drugoj parceli gde je nastavio setvu se dešava isto .

Mislim da nije ,pošto je sve površine u tom delu atara sejao samo neomu .Bili su to čudo da vide i uljari i semenari ali nisam upoznat šta su ustanovili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh