Suncokret 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: SUNCOKRET rod 2009god.

daj boze,ovde u mom kraju trube da ce biti 10 a mozda i ispod dinara po kili ::lose:: ::lose::,kazu da su puni i da im u naredne 2 godine netreba,e sad videcemo kad ovrsimo.......i kazu sto ste sejali,pa da ih usranom motkom :zli: :udri: :zli: :udri: ::jako_besan:: ::jako_besan:: ::samo bes:: ::samo bes::

Kod nas u zadruzi su menjali total , koje su nabavili od Viktorije ,za ovogodisnji suncokret a reperna cena suncokreta u toj razmeni je 180 e/t.

I ja sam cuo za cenu od 180 e/t ali da ce placanje biti u 6 mesecnjih rata!!!

Nisam poceo ali cu za koji dan ali je danas jedan radio u nasem ataru .Neznam detalje sam da je parcela na ulazu u Basaid iz pravca Melenaca.

Danas sam komsiji pokosio 2 kj suncokreta prinos oko 10 meteri po jutru vlaga 11%. Mnogo je blizu sela i po mojoj proceni bar 30% su pojeli golubovi i ostale pernate napasti.Jos 5 kombajna je danas radilo suncokret.

Nadam se da nece svugde biti ovako mali rod,ali nece ni nesto znacajno biti bolji .Kako sad stoje stvari suncokreti sejani oko 20-25 maja obecavaju dobar prinos a rana setva bas i ne obecava.

ja u ponedeljak vrsim. neznam dali ste culi ali ove godine bar kod mene prijem ce biti na 9% vlage i 2% necistoce sve preko se odbija :zli: :udri: ::lose::. I jos sam cuo kod mene u zadruzi da Vitoria placa suncokret 15 din. u razmeni za vestacko djubrivo ::lose::

đubrad jedna ma stvarno ih treba proterati.Nemac kod nas davao 280€/t ali da sve bude na gomili.

pa da sve iz grada i okoline bude na jednom mestu kipovan.Problem je još što su zadruge ugovarale sa uljarama uzimale seme đubre i u obavezi je da im preda sirovinu

Da li Nemac ili neko drugi želi da otkupi možda soju na taj način ?

ne znam za soju mi je ovde nemamo.A za sirovo ulje od suncokreta sam čuo da je u Evropi u potražnji i da je u deficitu možda i za biodizel

meni opet mirise na otimacinu za suncokret samo da ozbiljno pocne vrsidba
i padnu procene roda . nema ga puno ni posejano .
tetak je daas uradio 2 kj sorta barolo kws 3400 kg vlaga 7% necistoca 3.2% prolaz vlaga 9% necistoca 2%

@Ognjen procitaj moj post gore da se nebi ponavljali. :ppozdrav:
ja sam danas vrsio 4 KJ 1580kg/kj vlaga 11.4% necistoca 4.5 %, izgleda da je tako odluceno da moraju najmanje 5% da odbiju jebiga sta ces

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh