Suncokret 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: SUNCOKRET rod 2009god.

Juce smo ovrsili 2 parcele suncokreta . 1.parcela: 6 kj sorta delfi vlaga 9,5 primese 4,5 prinos 9460 kg 2.parcela: 4,5 kj ,sort dolbi i delfi vlaga 9 primese 5 prinos 9180 kg.

Odg: SUNCOKRET rod 2009god.

Ja sam skoro gotov sa zetvom.Ostalo jos malo jace od o.5 kj.Sa 18,5 kj skinuto 33740 kgili1 1820 kg/kj.

Mislim da sam na jednom mestu pogrešio i da je mesto 2% trebalo da piše 1.5% ali to lopovluk ne menja u mnogo.Uslovi su svuda isti.Bar je tako sa Invejem.

Juce ovrsio prvu parcelu suncokreta sorta delfi 3kj 5295kg vlaga 12 primese 7. nije lose :D ali zato cena ::lose::.
Jutros kad sam otisao da predam rekli su da ce mozda od ponedeljka da pocne sa isplatom od 13 din...

mi smo skinuli oko 26 kj prosek je 1900kg . uslovi otkupa (viktorija group) 9% i 2% kazu to je po nekim evropskim standardima . mada dobijamo bonifikaciju na vlagu evo primer zadnju turu imao sam 13240kg vlaga je bila 7.8% primese 4.1% od toga su odbili 278kg a dobio sam bonifikaciju 132kg tako da mi je ostalo 13094kg za obracun . ali za cenu neznam nista

Danas sam pitao direktora zadruge da mi objasni malo trenutne cene.Suncokret se akontaciono isplaćuje po 13.5dinara,stim što će mu konačna cena najverovatnije biti na nivou od 180 eura po toni.On je digao kredit kako bi otkupio što više pšenice od nas kooperanata po ceni od 10 dinara.Kako on kaže pšenica će morati kad tad da ode gore.Za kukuruz mi reče da će dati dosta u zeleno po ceni od 7.8-8.2dinara.
E pa kad on tako misli šta ja da mislim....

Da li je neko vrsio ns hibride suncokreta. Kod mene je komsija imao hibrid bacvanin koji je lepo izgledao ali prinos svega 12.5 meteri po jutru a zapreminski mnogo.Dolbi je u zmajevku dobro slozen merio 5100 kg a ovaj malo vise od 4000 kg.

ja posejao 1 jutro rimi za probu,danas sam ga ovrsio i ekstra me odusevio s prinosom,nadmasio je sva moja ocekivanja i presisao je i ns111 kojeg sejem godinama sa prinosom od 20-24 metera,a rezultat je sledeci, znaci 1 jutro rimi vlaga 9% primese 3.2% a prinos 1160kg,za isplatu 1142kg puta koliko vec bude novaca ::novac:: ::novac:: jaoooooooomajkoooooooooooo sta cu sa toliki novci :zli: :udri: :zli: :udri: :zli: :udri:,e sad ns111 je jos zelen i racunam na njega,Rimi nikad vise,prvi i poslednji put u istoriji

Kod mene se suncokret vrši već par dana, u vršidbu krećemo dosta kasno pa dnevni učinak i nije nekakav. Prinosi se kreću od 22-28metara po jutru, vlaga od 5 do 8,5 %, primjese od 3 do 4,2 %.
Sijem Pioneer i RWA
a šuška se da bi cijena mogla biti oko 180 eura

Pa jutro je valjda isto kao i kod vas jutro, oko 5700m2
Nije mi prinos svuda 28 metara, samo na nekim njivama, a sorta je Aleksandra.

Prosjek ne vjerujem da će biti veći od 22-23, tek smo pola ovršili

ZRENJANINAC je napisao(la):
Šta radite tom suncokretu kada dobijete 28meteri po jutru.Koliko vam je to jutro u m2.

ja sam isto pitanje postavio oko žita.kad vidim hrvatske prinose, sam sebi delujem k'o teški amater...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh