Sumarstvo

Nemam nekog iskustva ali sto sam vidjao je to da dobro jako vitlo (rucne izrade) ugasi 558 u vitlanju doobrih drva.Kad njega gasi ne znam kakva drva moze 533-539 izvitlati.
Uguse ona i 577 vrlo lako, samo sto to neko nece da prizna.
Kombinacija Tajfun 4t i 577, traktor konstantno radi na 1600-1700 o/min i kad mu zakacis 2m drva ugusi ga pa mora da cekas da dobije zalet, pa ponovo potegnes uze i sve tako dok ne izvitla. Mada, mozda neko vitla drva po ravnoj livadi pa mu bolje ide.

Ugasi ga zato što ima brz kardan,a za to vitlo mislim da su propisani 540 obrtaja kardan a, ja na osamdeset dvojku imam 540 obrtaja nema šanse da ga ugasi može samo da pukne sajla ili nešto na vitlo većinom vučem na ler gasu

- - - - - - - - - -

Probaj vitlo na nekom traktoru koji ima 540 obrtaja videćeš razliku drvo ide sporije ali imaćeš utisak kao da ti je vitlo sedam tone ovo kažem iz mog iskustva

Sve je stvar prijenosa i okretaja sedmicu neguši jako malo negdje oko 1200 do 1400.
Što jača vinča to bolje , nisu sva vitla jednaka ni prenosi.
A da se razumijemo nemože poljoprivredni traktor da radi kao šumarski.
Ali posluži od malih nogu sam po šumi ali nastojim manje biti.
Sada napravim samo sebi drva dok brat za prodaju.
Na vitlu krpan piše 540 okretaja kadana max tako da manji gas traktor jači nego na većem.
Vuče bukve kakve god hoćeš s 5 tona krpanom ako gdje zapne ugasi traktor ko čačkalicu.
Neki dan je jedan poznanik vukao s karasom zapelo za panj preskočilo i svu mu ruku rasjeklo.
Dobro nije glavu izgubio radi nemarnog djelovanja

Sta se desava ako je krpan na traktoru koji regulise brzinu kardana preko mjenjaca, pa ima 1000-1500-2000 obrtaja??

Taj traktor sto ti regulise brzinu kardana preko menjaca ima u prvoj nesto vise od 200 o/min, a u petoj oko 1300 o/min i dobar je za svako vitlo. A onaj drugi sto imas regulise preko reduktora i multipovera i za njega ti to vitlo nikako nije.

ево и моје стварчице
jplvwkj8
p9tba3brl
20160428_151739.jpg
20160428_151642.jpg
20160428_151554.jpg
ако има интересената ѕа куповину нека се јаве слободно

fabricka je nije rucno pravljena ... 3,7 metra duzine dize oko 1500 kg na toj duzini,cena je oko 1400 e bez kljesta

Ova dizalica ti je mnogo dobra stvar. Ja bi je nabacio na neku veliku prikolicu, ova mi izgleda nekako mala. Nije mi nesto jasno, jel si joj skinuo stopu ili je nema?

није приколица мала таман је како треба,него се чини јер нема ступци па изгледа мало наспрам дизалице, има стопу једну таква је дизалица фабрички јер стуб није у средини него је на страну, али има места за додати још једну стопу, таква је она фабрички ништа није преправљано...

@Prevestanac bas me cudi da joj ugrade samo jednu stopu. Ja sve nesto razmisljam da bez dve stope za stabilizovanje ne bi moglo da se radi kako treba. Nego kazi mi jel to licno ti pravis? Zanima me konkretno za ono tvoje vitlo da li si licno ti pravio ili si kupio. Lici mi na vitla onog Markusa iz Kraljeva pa da nisi mozda kod njega kupio?

mogu ti poslati sliku dizalice na kamionu dok je bila da se uveris to je tako dizalo betonske bandere... a cekrk jeste kupljen kod njega, radio sam s njim jednu sezonu i posto bataljujem secu sume prodajem ga,moze zajedno sa daskom raonikom da se naropavi neka povoljna cena, da napomenem sa lamelom je...

mogu ti poslati sliku dizalice na kamionu dok je bila da se uveris to je tako dizalo betonske bandere... a cekrk jeste kupljen kod njega, radio sam s njim jednu sezonu i posto bataljujem secu sume prodajem ga,moze zajedno sa daskom raonikom da se naropavi neka povoljna cena, da napomenem sa lamelom je...
Nema potrebe da saljes sliku, verujem ti. Kazi mi za vitlo kako se pokazalo. Zanima me konkretno ta lamela od cega je i koliko moze da potegne na dobrom usponu?

Podrazumeva se da je traktor dobro usidren. Ti imas dasku pa jel si izvuko nekad celo stablo i da ispadne od njega recimo 2 metra drva? Izvini ako sam dosadan.

Zanimljiva su mi ta vitla, ali me brinu te njihove lamele da nisu mnogo slabe. Bas skoro sam pricao sa covekom koji je kupio slicno vitlo za traktor i prethodni vlasnik mu reko da ne moze da izvitla vise od metar drva odjednom. Ovaj covek kaze ako je stvarno tako bolje ce na ledja da ih nosi, a i meni to malo, cim malo vece stablo mora da se krati. Kaze da su te pravljene, nitovane lamele mnogo losije nego fabricke na vitlima.

Nazad
Vrh