Sudanska trava.

Kod mene u okolini nigde nema sudanske trave,ni jedne sorte,u dve apoteke sam narucio i nema... Da li neko zna gde bi mogao da nabavim seme trebalo bi mi jedno 30-40kg... Sejao bi ali nemam gde seme da kupim ako neko moze d ami pomogne bio bi mu zahvalan moze da mi pise i na PP.. Hvala unapred... :ppozdrav:

Da li si kontaktirao promotera NS instituta za Centralnu Srbiju ili distributivni centar?
http://www.nsseme.com/contact/?opt=promo&cat=contact&lang=sr

Sazreva nesto pre kukuruza,nemogu sad da nadjem datum kada sam radio_Ona ponese veliki rod,odlican.Ali ono sto ja nikako ne mogu da odbranim je napad miseva i ptica koji mi odnesu vise od pola prinosa.Mora da im je jako ukusna.

Ne,ne nema nikakvog kosenja.Ako zelis za seme samo seme.Malo je zajebana,moze jako visoko da poraste pa to oce da legne.A i kad ne legne visoka je 2-3m i kad udjes sa zitnim hederom u tu masu nije bas sve jedno za posao.

Pa,pazi,s obzirom da je sejes sa zrno mora da ide nesto redje,tako da je stabljika debela ko prst i onda vise nije maltene nizasta kada prodje kroz kombajn.Ako se malo ranije skine mozda bi i moglo za ishranu ali ja nisam probavao.Mnogo je drvena.

Pa,pazi,s obzirom da je sejes sa zrno mora da ide nesto redje,tako da je stabljika debela ko prst i onda vise nije maltene nizasta kada prodje kroz kombajn.Ako se malo ranije skine mozda bi i moglo za ishranu ali ja nisam probavao.Mnogo je drvena.

То би онда можда могло да се балира за ложење.

Mislim da si trebao u startu da bacis 200kg uree i da vise ne mislis.Sad kad nikne i malo poodraste 1 prihrana i gotovo.Ume tesko da se susi,bolja je zelena ali mora da se kosi nesto pre izbacivanja metlice.Nekada raste neverovatno visoko,ja sada nemam slike iz tog vremena ali rasla je do 3m.Ako je kosis pri visini od 1m dobices 2-3 otkosa,ako bude kise.

i planirao sam da je kosim sto manju al me muci prvi otkos posto kazu da nevalja da se kosi ispod 1m a za kasnije mi nije problem jer posle moze da se kosi kad hoces otprilike sam planirao da to bude oko 50-60cm

Nazad
Vrh