Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Reklama je cudo.
Nemate potrebe da je tretirate bilo čime, ni herbicidima a ni prihrana preko lista, dovoljna je propisna predsetvena priprema zemlje, unošenje količine veštačkog đubriva kao i za ostale kulture (što inače ne praktikujem jer iznesem dosta stajnjaka,imam ga za izvoz),potrebno joj je dosta vlage u ranim fazama nicanja i rasta, kosite kada naraste i pređe minimum 60 cm visine, bez obzira na prisutne korove, kojih u drugom otkosu neće biti, iz prostog razloga jer je Sudanac takva biljka da ni jedna druga ne može da se takmiči s njom u porastu...postovane kolege, pitanje... Htela bih da tretiram sudansku travu Slavol-om. na kojoj visini nije stetno uci traktorom . hvala
Vidiš, nisam na to obratio pažnju, mada sam i sam imao pomenuti korov prošle sezone u usevu, i to u razoru između parcela, i zaista se ne sećam da li je uticao na Sudanac na pomenuti način...Od korova joj smeta samo ambrozija. Gde nje ima sudanac nestaje. Ja sam prosle godine imao uz komsiju. U drugom otkosu pola metra od njega sudanske trave nije bilo, samo ambrozija.
Nemate potrebe da je tretirate bilo čime, ni herbicidima a ni prihrana preko lista, dovoljna je propisna predsetvena priprema zemlje, unošenje količine veštačkog đubriva kao i za ostale kulture (što inače ne praktikujem jer iznesem dosta stajnjaka,imam ga za izvoz),potrebno joj je dosta vlage u ranim fazama nicanja i rasta, kosite kada naraste i pređe minimum 60 cm visine, bez obzira na prisutne korove, kojih u drugom otkosu neće biti, iz prostog razloga jer je Sudanac takva biljka da ni jedna druga ne može da se takmiči s njom u porastu...
Nadam se da sam bio dovoljno jasan i precizan, ali ako ipak insistirate da prskate tim Vašim pomenutim S, možete ući kada je visine barem 20-30 cm, s tim da u tragovima gde prođete traktorom, rast biljaka će biti zaustavljen, ali kada pokosite i tu će iznova krenuti, ali nemojte previše i kasnije (2.-3. otkos) da je gazite, ne trpi to i ne izdržava kao lucerka...
Ponavljam, efekat tog prskanja neće dati željene i očekivane rezultate, pogotovu ne drastično različite od netretirane površine pod ovom kulturom...